Tgrt Haber
23 Ocak 2014 14:58

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilere destek gösterisi

Gazze'de, Suriye rejiminin abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilere destek gösterisi düzenlendi.

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilere destek gösterisi
gazze, Filistinlilere destek, gösterisi düzenlendi, yermuk mülteci kampı,

"Filistin Ulusal Girişimi Hareketi"nin çağrısıyla Gazze'nin merkezdeki Seraya Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinlilere uygulanan ablukanın kaldırılması istendi. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan eylemciler, "İnsan zinciri" oluşturdu. Hareketin yöneticilerinden Mazen Zekut, burada yaptığı konuşmada, Yermuk Mülteci Kampı'nda açlık ve ölüme terkedilen Filistinli mültecilere destek için toplandıklarını ifade etti. Filistinli mültecilere uygulanan bu acımasız ablukaya derhal son verilmesi çağrısında bulunan Zekut, Filistinlilerin Suriye'de yaşanan iç savaşa dahil edilmemesini talep ettiklerini dile getirdi.
Uluslararası topluma seslenen Zekut, Yermuk Mülteci Kampı'na uygulanan ablukanın kaldırılması ve yeterli yardımların ulaştırılması için daha fazla çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu. Esad güçlerinin aylardır abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu 51 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği belirtilmiş, kamuoyundaki yardım çağrılarının ardından BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) bölgeye yardım göndermişti. Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise "Şebbiha" denilen rejime bağlı milislerin, bu yardımlara el koyduğu iddia edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...