Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2014 14:44

Yermuk'a yardım götürenler 'sniper'ların hedefinde

Şam'ın güneyinde Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk Kampı'na yardım götürmek isteyenler rejime bağlı keskin nişancıların mermilerine hedef oluyor.

Yermuk'a yardım götürenler 'sniper'ların hedefinde
suriye, şam, yermuk kampı, yardım götürenler, sniperların hedefinde,

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde çoğunluğunu Filistinli mültecilerin oluşturduğu abluka altındaki Yermuk Kampı'nda, durumun gittikçe kötüleştiği ve açlıktan toplu ölümlerin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Rejim güçlerinin ablukası nedeniyle temel ihtiyaç maddelerinin girişine izin verilmemesi nedeniyle şimdiye kadar 49 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği kampta, durumun her geçen gün kötüleştiği belirtiliyor. Suriye'deki Filistin kamplarındaki yardım sorumlusu Eymen Fehmi Ebu Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta temel gıda malzemesi nedeniyle yaşanan sıkıntıları anlattı. Rejim güçlerinin ablukası sonucu temel gıda maddelerinin girişine izin verilmeyen kampta, kedi eti yemek zorunda kalan 7 kişilik bir ailenin zehirlendiğini ifade eden Ebu Haşim, "Kelimenin tam anlamıyla, kampta insanlık dramı yaşanıyor" dedi. Kampta kalan insanların bunun dışında da açlık nedeniyle kedi eti yediğini de dile getiren Ebu Haşim, şöyle devam etti:
"Binlerce Suriyeli ile Filistinlilerin kaldığı kampta halk çok ciddi sıkıntılar çekiyor. Halk gıdanın yanı sıra tıbbi malzemesi sıkıntısı da çekiyor. Çocuklar için süt bulunamıyor. Hamile kadınların beslenmesi için hiçbir gıda malzemesi yok. Hastalar ve yaşlılar, gıda yetersizliğinden ölüyor." Rejim güçleri ve destekçisi bazı grupların yapılmak istenen yardımları engellediğini savunan Ebu Haşim, kampa yardım malzemesini götürmek isteyenlerin de keskin nişancılarının hedefi haline geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Kampta temel gıda malzemeleri yok, bulunsa dahi fiyatları çok fahiş. Mesela bir kilogram pirinç, Türk parasıyla 80 lira civarında. Uluslararası kamuoyundan bölgeye yardımların girmesi için rejime baskı uygulamasını istiyoruz. Yardımların gelmemesi halinde toplu ölümlerin yaşanması an meselesi. Kamptaki durum çok ciddi, insanlar hayvan leşlerini toplayıp yiyor, kemiğini de kaynatıp suyunu içiyor. Halk hayvanların dahi yemediği otları yiyor. Çöpten topladıklarıyla karınlarını doyuranlar var. Bu insanlara bir an önce yardım ulaştırılmalı, yoksa durum daha da kötüleşebilir." Suriye rejiminin, abluka altında tutarak gıda ve ilaç girişine izin vermediği Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölümler yaşanıyor. Yetersiz beslenmeden dolayı hasta, yaşlı ve bebek ölümlerinin yaşandığı bölgelerde, Suriyeli alimler, "Zaruretler, haramları mübah kılar" kaidesince, "kedi ve köpek eti yenilebileceği" fetvası vermişlerdi. Öte yandan Yermuk kampında yaşanan insani kriz Batı Şeria'da düzenlenen gösteride protesto edildi. Filistinli kadın örgütleri tarafından Ramallah'taki Birleşmiş Milletler'den (BM) merkezi önünde düzenlenen gösteride, BM'den Suriye'deki Yermuk Mülteci Kampı'na uygulanan ablukanın kaldırılması için çaba göstermesi istendi. AA'ya konuşan Lema el-Hammami adlı gösterici, "BM sorumluluğunu yerine getirmeli ve kamptaki insanları ölümden kurtarmalıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...