Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2014 18:46

Yermuk'ta açlıktan ölenlerin sayısı 126'ya yükseldi

Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altındaki Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin 126'ya çıktığı bildirildi.

Yermuk'ta açlıktan ölenlerin sayısı 126'ya yükseldi
Yermuk'ta açlıktan ölenlerin sayısı artıyor, yermukta açılktan ölüm, suriye'de açlıktan ölenler,

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, başkentin güneyinde yer alan ve 8 aydan bu yana Esed güçlerinin ablukası altındaki Yermuk Mülteci Kampı'nda bugün Muhammed Halid Abdullah (49) ile Muhammed Diyb Zeyn'in (84) hayatını kaybettiği, bu kişilerle birlikte açlıktan ölenlerin sayısının 126'ya yükseldiği belirtildi. Bölgeye yeteri sayıda insani yardımın yapılmadığı ifade edilen açıklamada, Esed güçlerinin son dönemlerde tekrar Yermuk bölgesini ağır silahlarla vurduğu ve bu saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı ve kamptaki Filistin Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC)  ise Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Şeyh Nacar Sanayi bölgesine 15, Mesekin Hananu Mahallesi'ne ise 12 adet "varil bombası" attığı, saldırıda çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğünü bildirdi.
Başkent Şam'ın Dareya, Yebrud ile Kalamun bölgesinin de varil bombalı saldırılarına maruz kaldığı aktarılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Yebrud bölgesinin 22 günden bu yana rejimin ağır ateşine maruz kaldığı ve bölgede silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında zaman zaman yoğun çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Savaş uçaklarının Hama, Humus, Dera ve İdlib'te yönetim karşıtlarının yoğun bulunduğu yerleri bombaladığına değinilen açıklamada, helikopterlerin Golan bölgesindeki Kuneytra kentine bağlı Nasiriye köyüne de varil bombalarıyla saldırdığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde yer alan Halep-Şam yolundaki askeri kontrol noktasının denetimini ele geçirdiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...