Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2014 14:26

Yermuk'ta her gün açlıktan 5 kişi ölüyor

Esad güçlerinin kuşatması altında bulunan ve her gün açlık nedeniyle 3-5 kişi arasında insanın hayatını kaybettiği Yermuk Mülteci Kampı'nda ölenlerin sayısı 82'ye yükseldi.

Yermuk'ta her gün açlıktan 5 kişi ölüyor
suriye, esad, açlık, yermuk, yermuk mülteci kampı,

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve uzun bir zamandan beri Esad güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin sayısının 82'ye yükseldiği bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, başkentin güney kesimlerinde yer alan ve daha çok Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk Kampı'nda rejimin kuşatması nedeniyle açlıktan ölenlerin sayısının 82'ye ulaştığı belirtildi. Rejim güçlerine ait kontrol noktalarının kampa insani yardımın girmesine izin vermediği ifade edilen açıklamada, Yermuk Kampı'nda her gün açlık nedeniyle 3-5 kişi arasında insanın hayatını kaybettiği dile getirildi. İç savaşın yaşandığı Suriye'de bir yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında olan ve çevredeki kontrol noktalarından insani ve tıbbi malzemenin girişine izin verilmeyen Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'nda daha önce 73 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...