Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2021 16:45

Yılbaşı öncesi NASA’dan güneş fırtınası uyarısı: Etkileyebilir

NASA, yılbaşı öncesinde bir güneş fırtınasının radyo kesintilerine ve GPS sorunlarına neden olabileceği konusunda uyardı.

Yılbaşı öncesi NASA’dan güneş fırtınası uyarısı: Etkileyebilir
Güneş fırtınası,Güneş patlaması

20 Aralık'ta güneşte meydana gelen bir patlama sonucunda oluşan fırtına konusunda NASA uyarılarda bulundu. NASA, fırtınanın yılbaşından önce radyo kesintilerine ve GPS sorunlarına neden olabilecek bir etkiye sahip olabileceğini kaydetti. 

Rapor, güneş fırtınasının, “güneş atmosferinin dış tabakasında manyetik olarak yüklü parçacıkların ve plazmanın güçlü bir patlaması” olarak tanımladığı bir koronal kütle atımından veya CME'den kaynaklandığını söyledi. Buna göre CME'ler, Dünya’ya yönlendirildiklerinde jeomanyetik fırtınaları tetikleyebilir. Space.com, bu jeomanyetik fırtınaların uydu hizmetlerini bozabileceğini ve elektrik şebekelerini devre dışı bırakabileceğini açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...