Tgrt Haber
04 Aralık 2021 22:03

Yılbaşına Omicron engeli! Kutlamalar yasaklandı

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron'un pek çok ülkeye yayılmasının ardından yılbaşında yapılacak kutlamalara yasak gelmeye başladı.

Yılbaşına Omicron engeli! Kutlamalar yasaklandı
brezilya,koronavirüs,yılbaşı,yasak,kutlama

Yılbaşı eğlenceleri bu yıl da koronavirüsün gölgesinde geçecek. Kovid-19'un Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı sonrası pek çok ülke alarma geçti.

KUTLAMALARA YASAK GELDİ

Omicron varyantının görüldüğü ülkeler arasına Güney Amerika ülkelerinden Brezilya da eklendi. Önceki günlerde ülkede 2 kişide Omicron varyantı tespit edildiği açıklandı. Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, en büyük kutlamaların organize edildiği dünyaca ünlü Copacabana Plajı'ndaki kutlamalarla ilgili alınan kararı duyurdu. Başkan Paes, her yıl 3 milyon kişinin katıldığı plajdaki kutlamaların koronavirüs salgınının devam etmesi ve ortaya çıkan yeni mutasyonlar sebebiyle bu yıl da iptal edildiğini kaydetti.

Yılbaşına Omicron engeli! Kutlamalar yasaklandıYılbaşı kutlamalarına yasak geldi

GELECEK YIL İÇİN UMUTLU KONUŞTU

Paes, kararı üzüntüyle aldıklarını aktararak, sağlık otoritelerinin güvenli görmediği etkinlikleri organize edemeyeceklerini bildirdi. “Bilime saygı duyuyoruz” ifadelerini kullanan Paes, şehirdeki ve eyaletteki bilimsel komitelerin arasında etkinliğin yapılması konusunda görüş farklılıkları bulunduğunu ancak en kısıtlayıcı olan görüşe uyacaklarını belirtti. Gelecek yıl yapılacak olan kutlamada görüşmeyi umduğunu söyleyen Paes, “Bunu özleyeceğiz ama önemli olan aşılamaya ve hayat kurtarmaya devam etmemiz” dedi.

LATİN AMERİKA'DA İLK OMİCRON VAKASI BREZİLYA'DA ÇIKTI

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (ANVISA) tarafından 1 Aralık’ta yapılan açıklamada, Güney Afrika'dan Sao Paulo'ya gelen Brezilyalı bir çiftte Omicron mutasyonunun tespit edildiği duyurulmuştu. Söz konusu vakalar Latin Amerika'daki teyit edilen ilk Omicron vakaları olarak kayıtlara geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...