Tgrt Haber
06 Kasım 2014 19:26

YPG açıkladı, '250 militanımız öldü'

Kobani bölgesinde savaş 53’üncü gününe girerken Peşmerge Güçleri’nin ağır silahlarla cepheye gitmesi, güç dengesini etkiledi.

YPG açıkladı, '250 militanımız öldü'
ışid, savaş, ypg, militan,

IŞİD, savaş boyunca en çok doğu cephesinde kente doğru ilerlerken, güney cephesinde de alan kapatmış durumda. Örgütün en az zayıf olduğu bölge ise batı cephesi.

Doğu cephesinde Kaniya Kurda mahallesine ve sebze pazarının olduğu bölgeye giren IŞİD, şimdiye kadar YPG'nin Asayiş Merkezi ve adliye binasını ele geçirdi. Kent merkezine ağır silahlar kullanarak giren IŞİD, burada ciddi direnişle karşılaştı.

Kobani'nin tüm köylerini alan IŞİD, kentte çok zorlanınca şimdiye kadar 13 defa bombalı araçlarla saldırıda bulundu. Bombalı araçlar patlatılmadan YPG tarafından imha edildi.

Kobani'de yaklaşık 2 bin YPG'linin ve bin 500 sivilin olduğu tahmin ediliyor.

YPG SÖZCÜSÜ: 250 MİLİTANIMIZ ÖLDÜ

YPG Sözcüsü Polat Can ise 53 gündür yaşanan çatışmalarda 250 YPG üyesinin yaşamını yitirdiğini savundu, 3 bin kadar IŞİD üyesinin de öldürüldüğünü iddia etti.

Kobani'yi IŞİD'den temizleyeceklerini dile getiren Can, Kobani'de YPG, YPJ ÖSO ve Peşmerge'nin birlikte IŞİD'e karşı savaştığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...