Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2016 11:28

YPG toprakları iade etmeli

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, terör örgütü YPG’nin Suriye’de ele geçirdiği toprakları yerel halka iade etmesi gerektiğini söyledi.

YPG toprakları iade etmeli
abd, ypg, türkiye,

Mark Toner terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin silahlı kanadı YGP’ye çağrı yaptı. Türkiye’nin terör örgütü olarak ilan ettiği YPG’yi terör örgütü saymayan ABD, buna karşın Türkiye’nin baskılarıyla taviz vermek zorunda kaldı. 
HERKES EVİNE DÖNEBİLMELİ
ABD Dışişleri Sözcüsü, YPG’nin DAEŞ’ten aldığı toprakları yerel yetkililere teslim etmesi gerektiğini, böylece sığınmacıların evlerine dönebileceğini söyledi. Toner, “Kürtlerin toprakları bir tür yerel yetkililere, yerel idareye verdiğini görmek istiyoruz” dedi. 
Esad’ın yargılanmasına ABD’den destek 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Beşşar Esad’ın uluslararası camiada yargılanması yönünde bir irade oluşursa, bu kararı destekleyeceklerini bildirdi. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Suriye’de rejimin işlediği savaş suçlarıyla ilgili yargılama yapacak mahkemenin kurulması için karar almıştı. 
Pentagon'dan Kobani'de hava üssüne yalanlama 
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Washington'un Suriye topraklarında havaalanı inşa ettiği yönündeki haberleri yalanladı. ABD Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, yaptığı basın toplantısında “Suriye'de herhangi bir hava üssü inşa etmiyoruz veya işletmiyoruz" dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...