Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2018 12:08

Yunan bakandan küstah tehdit: 'Cesaretleri varsa…'

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, küstah tehditlerine bu sefer de Türkiye’yi gören İkarya adasında devam etti. “Cesaretleri varsa, topraklarımızın bir santimini zorlasınlar. Birleşmiş Yunanlılar onları ezecekler” diyen Kammenos, 7 bin askerin adalara ve Batı Trakya’daki bir sınır bölgesine taşındığını söyledi.

Yunan bakandan küstah tehdit: 'Cesaretleri varsa…'
yunanistan,tehdit,kammenos,türkiye

Türkiye'yi "kışkırtmaya devam eden düşman" olarak nitelendiren Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ege Denizi'nin Türkiye’ye yakın kısmındaki adalarda daha fazla askeri personelin görevlendirilmesini emrettiğini söyledi.

Savunma Bakanı Panos Kammenos, iki NATO müttefiki arasındaki gerilimin ardından, 7 bin askerin adalara ve Batı Trakya’daki bir sınır bölgesine taşındığını söyledi.

Kammenos, Kuşadası'nın karşısında yer alan Samos'un hemen yanındaki İkarya adasında, "Cesaretleri varsa, topraklarımızın bir santimini zorlasınlar. Birleşmiş Yunanlılar onları ezecekler. Biz onların provokasyonları, tehditleri ve hakaretlerinden korkmadık, dize getirilmedik. Bizi daha da güçlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Kendi ülkesinde de tepki görüyor!

Solcu Başbakan Alexis Çipras, koalisyon hükümetinin küçük ortağı konumundaki milliyetçi ANEL (Bağımsız Helenler) partisi lideri olan Kammenos’a göre, Türkiye'ye karşı daha yumuşak bir ton kullanmaya çalışıyor.

Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesinde de büyük tepki görüyor. Hafta başında ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (YDP), yazılı açıklamasında Savunma Bakanı'nı yerden yere vurmuştu:

"Kammenos'un geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yoktur. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa layık değildir."

Diğer partilerdeki önemli isimler de Kammenos'un bu çıkışlarına karşı hükümeti tavır almaya çağırmıştı. Kendi partisindeki kuzeni Dimitris Kammenos bile, savunma bakanının çıkışlarını ‘abartılı’ olarak nitelendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...