Tgrt Haber
14 Haziran 2021 12:12

Yunan basınından itiraf: Türk İHA'larına karşı çaresiziz

Askeri operasyonlardaki etkinliği ve başarısıyla tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Türk yapımı İHA ve SİHA'lar gündemden düşmüyor. Son olarak Yunan basını, Türk İHA'larıyla ilgili itiraf niteliğinde bir habere yer verdi.

Yunan basınından itiraf: Türk İHA'larına karşı çaresiziz
iha,siha,türkiye,yunanistan

Terörle mücadeledeki başarısıyla düşmana korku salan İHA ve SİHA'lar, askeri operasyonların vazgeçilmezi haline geldi. Karabağ çatışmasının seyrini değiştiren ve Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı zafer elde etmesinde büyük pay sahibi olan İHA/SİHA'lara ilgi giderek artıyor. 

Daha önce Polonya, Türkiye'den 270 milyon dolar değerinde 24 İHA satın alacağını duyurmuş ve anlaşmalar yapılmıştı. Birçok ülke basınında analizlere konu olan İHA'lara talip olan ülkeler giderek artarken, durumdan rahatsız olan ülkeler arasına Ermenistan'dan sonra Yunanistan da eklendi. Son dönemde Türkiye ile özellikle Doğu Akdeniz'de enerji kaynağı arayışı ve Kıbrıs meselesinde gerilim yaşayan Yunanistan, Türk İHA/SİHA'larının başarısından adeta şikayetçi.

YUNAN BASININDAN İTİRAF GİBİ YORUM

2018'den beri Ege, Akdeniz ve Meriç'te keşif ve gözetleme faaliyetlerini sürdüren İHA'lar hakkında Yunan basınında çarpıcı bir haber yer aldı. Atina yönetiminin Türk İHA'larına çözüm aradığını fakat şimdilik çaresizlik içinde olduğuna dikkat çekilen haberde "Durum kontrolümüzden çıktı. Türk İHA’larıyla nasıl başa çıkacağız. Bazıları, Yunanistan'ın ilk andan itibaren tepki göstermesi gerektiğini söylüyor. Sorun önemli ve çözülmeli" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'ın insansız hava aracı üretiminde Türkiye'nin gerisinde kaldığı vurgulanan haberde, Türkiye'nin 20 senedir söz konusu teknolojiye yatırım yaptığı, bu teknolojinin sahip olduğu önemin Libya ve Karabağ'da kanıtlandığı belirtildi.

ULUSLARARASI DESTEK ARAYIŞINDA

Daha önce Türk SİHA'ları için "ucuz ve ölümcül" ifadelerini kullanan Yunan basını, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin bir işaret olmadığını kaydetmişti. Askeri alanda gücünü artırmaya çalışan Atina yönetimi, Fransa'dan fırkateyn ve savaş uçağı, ABD'den ise F-35 tipi savaş uçağı satın alarak uluslararası arenada da ittifak kurmaya çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...