Tgrt Haber
18 Ekim 2021 17:17

Yunan dışişlerinden itiraf gibi açıklama: Artık eski Türkiye yok

Geçtiğimiz haftalarda ABD ve Fransa ile arka arkaya anlaşmalar imzalayan Yunanistan'dan itiraf gibi 'Türkiye' açıklaması geldi. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ''Artık eski Türkiye yok'' dedi.

Yunan dışişlerinden itiraf gibi açıklama: Artık eski Türkiye yok
nikos dendias,yunanistan,türkiye

Yunanistan hem Fransa hem de ABD ile savunma sanayi anlaşmaları yapmasının ardından Türkiye karşıtı söylemlerini arttırmışken, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan itiraf gibi açıklamalar geldi. Kathimerini gazetesine konuşan Yunan bakan, ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı Senatör Bob Menendez'in Türkiye karşıtı tutumunu değerlendirdi.

Yunan dışişlerinden itiraf gibi açıklama: Artık eski Türkiye yokYunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

''TÜRKİYE 20 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE DEĞİL''

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, şu açıklamayı yaptı:

"Senatör Menendez, Türkiye karşısında duruşunu net sergiliyor. Öte yandan ABD yönetimindeki bazı yetkililer, hedeflerinin Türkiye'yi kaybetmemek olduğunu söylüyorlar. Fakat bu yaklaşımın modası geçti. Türkiye, son teknoloji NATO dışı silahlar satın alıyor, Batı'dan bağımsız nükleer reaktör inşa ediyor, Suriye ve Libya'da müttefik olmayan güçlerle işbirliği yapıyor. Günümüzün Türkiye'si 20 yıl önceki Türkiye değil ve hatta NATO'ya 1952'de katılan ülke değil.''

"ABD ile yaptığımız anlaşma doğrudan bir üçüncü partiye ya da Türkiye'ye karşı değil. Elbette Türkiye kendisini saldırgan taraf olarak görmüyorsa. Genişlemeci, Neo-Osmanlı ve İslam merkezli tutumu sayesinde bütün yakın komşularından uzaklaştı. Bunda gerçekten ders çıkarılması gereken bir başarı var: Bir ülke birkaç yılda onlarca yıldır kurduğu ilişkileri nasıl yıkabildi"

Dendias ayrıca, Yunanistan'ın Türkiye'yi karşısına almak ya da onu uzaklaştırmak gibi bir amacı olmadığını da dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...