Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 13:28

Yunan medyası hedef gösterdi! Türkevi açılışına katılan Başpiskopos’u topa tuttular

ABD’deki Ortodoksların dini lideri Başpiskopos Elpidoforos'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkevi'nin açılışına katılması sonrası Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden tepki geldi. Rum lider Anastasiadis, Başpiskopos’la görüşmesini iptal ederken Yunan basını sert ifadeler kullanırken adeta hedef gösterdiler.

Yunan medyası hedef gösterdi! Türkevi açılışına katılan Başpiskopos’u topa tuttular
ABD,Başpiskopos,türkevi,,yunan medyası,

New York’ta 20 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türkevi Binası’nın açılışı gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın duası ile açılan binaya Amerikan Ortodoks Kilisesi dini lideri Başpiskopos Elpidoforos da yer aldı.  Açılışta Başpiskopos Elpidoforos da yer alması Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde rahatsızlığa neden oldu. 

YUNAN MEDYASI HEDEF GÖSTERDİ

Yunan medyasına göre, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, New York’ta Elpidoforos ile olan programlı görüşmesini, ‘yoğun görüşme trafiği olduğu’ bahanesiyle, son anda iptal etti. Anastasiadis’in, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı Türkevi’nin açılışında, Elpidoforos’un da hazır bulunmasına çok kızdığı ve yakın çevresine “Bu eğlenceye katılan Elpidoforos ile görüşmem” dediği iddia edildi sürüldü.

ÖZÜR DİLE BASKISI

Öte yandan Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan ise bir süre önce Elpidoforos’a Türkevi’nin açılışına katılmaması tavsiyesinde bulunduğu iddia edildi. Yunan basını da Ortodoks din adamını topa tuttu. Başpiskoposa açıkça "özür dile" baskısı yapıldı. Elpidoforos'a yönelik baskılara ilk tepki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan geldi.  Tatar yaptığı açıklamada, "Bu hareketler, Rum ve Yunan taraflarının bağnazlık ve tahammülsüzlüğünün ne düzeyde olduğunu gösteriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...