Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 13:49 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 14:56

'Abdülhamid Han' paniğe neden oldu! Yunan medyasından Türkiye'ye küstah tehdit

Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'de göreve başlaması, Atina ve Rum yönetiminde büyük paniğe neden oldu. Yunan meydası geminin hareketlerini anbean takip ederken, Türkiye'ye karşı küstah tehditlerde bulunuldu. Ayrıca Atina'nın teyakkuza geçtiğini yazan Yunan basını Abdülhamid Han'ın rotasını da sayfalarına taşıdı.

'Abdülhamid Han' paniğe neden oldu! Yunan medyasından Türkiye'ye küstah tehdit
Yunanistan,Türkiye,Abdülhamid Han,Sondaj,Doğalgaz

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yeni doğalgaz arama faaliyetleri Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta büyük paniğe neden oldu. Dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han dün denize açılarak KKTC ile Mersin arasına demirledi. 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in Abdülhamid Han’ın 9 Ağustos’ta göreve başlayacağını açıklamasının ardından geminin beklenenden 10 gün önce hareket etmesi Yunan ve Güney Kıbrıs medyasının da manşetlerine taşındı ve yaşadıkları panik yazılarına yansıdı.

"HOP OTURUP HOP KALKTILAR"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Perşembe günü Kıbrıs Rum yönetimine gelerek Rum lider Nikos Anastasiadis'le konu üzerine görüşme yapmıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Abdülhamid bir adım attı, hop oturup hop kalktılar. 1 Ağustos, Kıbrıs'ın fethinin 451'inci yıldönümü. Bayram hediyesi olsun" dedi.

GEMİYİ ANBEAN TAKİPTELER

Yunan ve Rum medyası, geminin hareketlerini harita üzerinden takip ederek yayınlarken, Yunan ordusunun da teyakkuzda olduğunu yazdı. Yunan ordusunun da Abdülhamid Han'ın hareketlerini anbean takip ettiği kaydedildi.

YUNAN MEDYASINDAN KÜSTAH TEHDİT

CNN Greece bu gelişme üzerine Atina'nın teyakkuz halinde olduğunu ve hükümetin her türlü olasılığa karşı hazırlık yaptığını duyurdu. Ta Nea gazetesi ise bu gelişmeyi 'Türkiye'nin tehlikeli yanlışları' başlığı ile manşetten gördü.

Yunan silahlı kuvvetlerin ve analistlerin geminin açıklanandan 10 gün önce hareket etmesinin endişesini yaşarken, Türkiye'nin AB yaptırımları da dahil olmak üzere uluslararası bir tepkiyle karşı karşıya kalabileceğini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...