Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2015 11:51

Yunan Parlamentosu Çipras’ın önerilerini kabul etti

Yunan Parlamentosu, Başbakan Alexis Çipras’ın üçüncü kurtarma paketi karşılığında ülkesinin alacaklılarına sunduğu önerileri 250 milletvekilinin “evet” oyu ile kabul etti.

Yunan Parlamentosu Çipras’ın önerilerini kabul etti
Yunan Parlamentosu, Çipras

Yunan Parlamentosu, Başbakan Alexis Çipras’ın üçüncü kurtarma paketi karşılığında alacaklılara sunulan önerilerini oyladı. Sabah karşı yapılan oylamaya 300 sandalyeli parlamentoda 290 milletvekili katıldı. Oylamada, hükümet ve muhalefet partilerin 250 milletvekili “evet”, 32 milletvekili “hayır”, 8 milletvekili ise “çekimser” yönde oy kullandı. Başbakan Çipras’ın önerileri 250 milletvekilinin verdiği evet oyu ile kabul edildi.
Euro Bölgesi Maliye Bakanları ise bugün gerçekleştirilecek görüşmede Yunan hükümetinin sunduğu son önerileri görüşecek. Yarın yapılacak AB zirvesinde ise Yunanistan ile ilgili nihai kararın çıkması bekleniyor.
Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ise, parlamentoda gerçekleştirilecek oylama öncesinde lideri olduğu Syriza meclisi grubunu topladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...