Tgrt Haber
10 Temmuz 2015 16:27

Yunan parlamentosu, Çipras’ın önerilerini oylayacak

Yunan parlamentosu bugün Başbakan Alexis Çipras’ın üçüncü kurtarma paketi karşılığında ülkesinin alacaklılarına sunduğu önerileri oylayacak.

Yunan parlamentosu, Çipras’ın önerilerini oylayacak
Çipras, yunan parlementosuÇipras, yunan parlementosu

Yunanistan geçtiğimiz günlerde, üçüncü kurtarma paketi için resmi başvuruyu yapmıştı. Yunan Parlamentosu da bugün üçüncü kurtarma paketi karşılığında alacaklılara sunulan önerileri oylamak üzere bir kez daha toplanacak. Yunan hükümeti, öneriler karşılığında 3 yıllık ve 53,5 Euroluk yeni kurtarma paketi ile ülkenin borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep ediyor. Euro Bölgesi Maliye Bakanları ise yarın gerçekleştirilecek görüşmede Yunan hükümetinin sunduğu son önerileri görüşecek. Pazar günü yapılan AB zirvesinde ise Yunanistan ile ilgili nihai kararın çıkması bekleniyor.
Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ise, parlamentoda gerçekleştirilecek oylama öncesinde lideri olduğu Syriza meclisi grubunu topladı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...