Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 10:41 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 11:21

Yunan vekilden Başbakan Kriyakos Miçotakis'e çok sert sözler: ABD üssüne dönüştük, tarihten ders al

Yunanistan'ın bir süredir ABD’nin silah deposu haline gelmesi ve Türkiye karşıtı provokasyon hamleleri yapması Yunan vekillerini rahatsız etti. MeRA25 Partisi Milletvekili Kleon Gregoriadis sosyal medya hesabında tarihten ders alınması gerektiğini söyleyerek "Yunanistan bir ABD üstüne dönüştü. Büyük güçler bizi çıkarları için kullanıyor" dedi. 

Yunan vekilden Başbakan Kriyakos Miçotakis'e çok sert sözler: ABD üssüne dönüştük, tarihten ders al
Yunanistan,Kleon Gregoriadis,Kriyakos Miçotakis

Yunanistan, Türkiye’ye yönelik tehditlerinde hız kesmiyor. ABD’nin silah deposu haline gelen Yunanistan, bu cesaretle Ege’de adaları da silahlandırıyor. Uluslararası alanda Türkiye’yi karalama kampanyasına girişen Yunanistan, geçtiğimiz hafta 16 adet Türkiye’yi karalama haritası hazırlamıştı. Ayrıca Yunan medyası Türkiye'nin usulsüzlük yaptığını iddia edip yalan haberlere imza atıyor ve Yunan halkını kışkırtmak için kirli haritalara sık sık yer veriyor. Ancak son zamanlarda yapılan planların farkına varan Yunanistan muhalefetinden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ülkeyi ABD toprağına dönüştürmesine yönelik eleştiriler yükselmeye başladı.  

“TARİHTEN DERS ALMALIYIZ”

Son olarak Yunan MeRA25 Partisi Milletvekili Kleon Gregoriadis ise sosyal medyadan dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.  Yunanistan hükümeti ve Yunanistan Başbakan Kriyakos Miçotakis'e uyarılardan bulunan Gregoriadis, "Tarihten ders almalıyız" dedi. Milletvekili "Bu yıl 'Küçük Asya Felaketinin 100. yıldönümü. Millet olarak tarihten ders almalıyız. Büyük Güçler, küçükleri alet ediyor, neden olabilecekleri acıyı umursamadan küçükleri kendi çıkarları için kullanıyor" ifadelerini kullandı. 

YUNANİSTAN ABD ÜSSÜNE DÖNÜŞTÜ 

1922 yılına atıf yapan Gregoriadis, "Nasıl ki 1922'de Büyük Güçler, Yunanistan'ı, Atatürk'ün askerlerine karşı Osmanlı'nın petrol zengini bölgelerini arsızca ele geçirmek için kabaca kullanmışlarsa şimdi de bizi çıkarları için kullanıyorlar" dedi.  ABD'ye de sert çıkan milletvekili açıklamalarını, "Amerikan askerleri Girit, Dedeağaç, Larissa ve diğer bölgelere yerleşiyor. Açıkça söylemek gerekirse şu anda Yunanistan, büyük bir Amerikan üssüne dönüştü. Yunanistan'ın, Amerikan üssüne dönüşmesi gerçeğini kabul edilebilir kılmak için sözde 'koruyucu' olarak ülkemize yardım edeceğini söyleyerek vatandaşları korkutuyorlar" dedi.

Yunan vekilden Başbakan Kriyakos Miçotakis'e çok sert sözler: ABD üssüne dönüştük, tarihten ders al

ABD'nin Dedeağaç'taki askeri üssü.

“ABD’NİN PİYONU OLARAK  BİZİ SAVAŞA DAHİL EDİYORSUNUZ”

Yunanistan'ın bir ABD üstüne dönüştüğünü söyleyen milletvekili şu ifadelere yer verdi: "Herhangi bir bilgi, tartışma ve şeffaflık olmadan, ABD'nin bir piyonu olarak' ülkeyi genel bir savaşa dahil eden bir düşman var. Büyükelçiliğin size söylediklerini takip ediyorsunuz ve geri kalanımız, ABD Savunma Bakanı gibi ABD yetkililerinin açıklamalarında gerçeğin külçelerini öğreniyoruz. Şimdi ve eski parlamentodaki Büyükelçi'yi bizi hükümdarların papazları olarak bilgilendirmesi için aramalı mıyız?"

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...