Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2021 10:38

Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye ile iş birliği mesajı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, zeytin dalı uzattı, Türkiye ile iş birliği arayışında her tür çabayı göstereceğini belirtti

Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye ile iş birliği mesajı
yunanistan,,kiryakos miçotakis,,recep tayyip erdoğan,

ABD'nin New York şehrinde düzenlenen 76. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile iş birliği arayışında her tür çabayı göstereceğini söyleyerek zeytin dalı uzattı. 

Miçotakis, Yunanistan'ın, Türkiye ile diyalog kanallarını her zaman açık tutmak istediğini, 2020'de iki ülke arasında yaşanan gerginliğin tekrar etmesini istemediklerini söyledi.

Miçotakis, Yunanistan'ın egemenlik haklarını korumaya devam edeceğini belirterek, Türkiye'nin aldığı "casus belli" kararı nedeniyle Yunanistan'ın 1995 yılından beri güç kullanma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye ile iş birliği mesajı

Türkiye ile iş birliği yaparak, yeni ortak düşmanlarla birlikte mücadele edilebileceğini savunan Miçotakis, Türkiye ile iklim krizi ve mülteci sorununda iş birliği yapılabileceğini kaydetti.

Miçotakis, tarih ve coğrafyanın iki ülkeyi birbirine bağladığını ifade ederken, "Türkiye ile iş birliği arayışına devam etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağım." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...