Tgrt Haber
28 Haziran 2022 17:32 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 17:54

Yunanistan bir akıl almaz uygulama daha: Botları göçmenlere geri ittirmiş

Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik uyguladığı en bilinen insanlık dışı uygulaması geri itme… Ancak sınırda kalan göçmenler Yunanistan’ın akıllara zarar başka uygulamalarını tek tek anlattı ve Yunanistan'ın kötü planları ortaya çıktı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Guardian
BM, göçmen uygulamaları raporunda Yunanistan'ın insanlık dışı uygulamalarına geniş yer vermişti.
Yunanistan,Göçmen
BM, göçmen uygulamaları raporunda Yunanistan'ın insanlık dışı uygulamalarına geniş yer vermişti.

Yunanistan'ın sınırdan geri ittiği göçmenler, son zamanda uluslararası alanın da dikkatinden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler göçmen uygulamaları ile ilgili hazırladığı bir raporda Yunanistan’ın insanlık dışı uygulamalarına geniş bir yer vermişti. Ancak Yunanistan sınırında kalan göçmenler The Guardian’a Yunanistan’ın akla zarar uygulamalarını anlattı ve Yunanistan’ın korkunç uygulamasını ortaya çıkardı. Gazete, bu haberi manşetinden gördü. 

SKANDAL UYGULAMA

Yaşananları sınırda kalan sığınmacılar anlattı. Suriyeli ve Faslı 6 göçmen, Yunanistan'da bir ay kalmalarına izin veren bir not karşılığında Meriç nehri üzerindeki geri itme operasyonlarına zorlandığını anlattı. Bazı sığınmacılar Yunan polisi tarafından soyulup şişme botlara bindirilerek insanları geri itmeleri için emir aldıklarını söyledi. Suriyeli bir sığınmacı, Yunanistan-Türkiye sınırına yakın bir yerde bulunan polis hücresinde 3 ay geçirdikten sonra diğerlerini geri ittiğini itiraf etti.

GÜNDÜZ HÜCREDE GECE İŞ BAŞINDA

Suriyeli sığınmacı olayı şöyle anlattı: “Evros'tan Yunanistan'a sığınma talebiyle geçtim. Coplarla dövüldüm ve soyulup aşırı kalabalık hücrelere tıkıldım. Daha sonra kenara çekildim ve 'ya polis için çalışırsın ya da kaçakçı olarak hapse girersin" dediler. Böylece Suriyeli sığınmacı Yunanistan'da 1 ay kalma şartıyla diğer sığınmacıları geri püskürtmeye başlamış. Gündüzleri kilit altında tutulan sığınmacı geceleri serbest olduğunu söyledi.

YUNANİSTAN'IN 'KÖLE' PLANI! 

Başka bir polis karakolundaki 3 Suriyelinin de benzer bir hikaye anlattığı söylendi. Hayalleri için yüklü miktarda para ödeyen sığınmacılar, kendi geçişleri karşılığında diğer göçmen teknelerinin Türkiye'ye kürekle geri itileceğini öğrendikten sonra dehşete düştüklerini söylediler. Kendisiyle birlikte önde gelen bazı kuruluşlarla birlikte bu ifadeleri doğrulayan belgeler ifade ettiklerini dile getirdi.

Yunanistan, göçmenlere yaptığı zulüm iddialarını kesin bir dille reddediyor. Mart 2020'den beri ise bu iddiaların aksine geri itme raporları çoğalıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ülkelerinin 'sağlam ama adil' bir göç politikasına sahip olduğu konusundaki ısrarlara karşın Guardian, sınır köylerdeki yerel halkın polis için 'çalışan' maskeli sığınmacılardan bahsettiğini ortaya çıkardı. 

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...