Tgrt Haber
21 Kasım 2022 09:51 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 10:21

Pençe-Kılıç Atina'yı rahatsız etti: Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros'tan skandal ifadeler

Taksim'deki hain saldırı sonrası Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlatılan Pençe-Kılıç Harekatı, dünya kamuoyunda büyük ses getirirken Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros'tan, söz konusu operasyonun Atina'ya yönelik bir mesaj olduğu yönündeki açıklamalara tepki geldi. Daha önce de Türkiye'ye karşı göndermelerde  bulunan Floros, Yunanistan'a savaş açmayı düşünenlerin yeni bir 'Maraton'la karşı karşıya kalacağını söyledi.

Pençe-Kılıç Atina'yı rahatsız etti: Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros'tan skandal ifadeler
Yunanistan,Türkiye,Floros

Türkiye'nin, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı Taksim'deki hain saldırı sonrası terör örgütüne yönelik düzenlediği Pençe-Kılıç Harekatı dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Terör örgütüne gece geç saatlerde başlayan operasyonla büyük darbe indirilirken söz konusu harekatın "Atina'ya yönelik bir mesaj" olduğu yönündeki açıklamalar Yunanistan'ı rahatsız etti.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, ülkede düzenlenecek olan Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları nedeniyle yaptığı konuşmada Türkiye'ye göndermelerde bulundu.

'MESAJ' AÇIKLAMALARINA VURGU

Analistler tarafından Türkiye'nin düzenlediği söz konusu operasyonun "Yunanistan'a bir mesaj" olarak yorumlanmasını değerlendiren Orgeneral Konstantinos Floros, ülkelerine savaş açmayı düşünenlerin yeni bir 'Maraton'la karşı karşıya kalacağını ifade ederek bu sözlerinin Türkiye'ye dolaylı bir cevap olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından protothema.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde, "Yüksek moral, profesyonellik, kararlılık, sarsılmaz irade ama her şeyden önce silahlarınızın gücü ve ruhunuzun ateşi, bizi kim tehdit ederse etsin, Yunanistan'ın güçlü, özgür ve bağımsız kalacağının en iyi garantisidir. Ne zaman isterlerse gelmeye karar verirler" diye konuştu.

'HER YUNANLI ÜLKESİNİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE VERECEK'

Konuşmasının devamında barış istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyleyen Floros, "Kim 'gelmek' gibi ölümcül bir hata yaparsa, yeni bir Maraton, yeni bir Salamis ve yeni bir 731 ile karşı karşıya kalacağını önceden bilsin. Eminim ki her bir Yunanlı geçmişte pek çok kez olduğu gibi ülkesini korumak için iyi mücadele verecek. Bir toprak zerresi için, bir kaya için, bir Yunan taşı için bile. Çünkü biz onlara sahip olmak için ağır bir bedel ödedik" ifadelerini kullandı.

Silahlı Kuvvetler subaylarına seslenen Genelkurmay Başkanı, "Ülkemizi savunma cesareti bize atalarımızdan kaldı ve herkes tarafından biliniyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömriye 21 Kasım 2022 11:38

Yunanlıların ilk andan itibaren nereye kaçaklarını sasiracaklarindan eminim arkasındaki dış güçlere fazla güvenme nasıl ortalığı karıştırıp yüz üstü bıraktıkları her zaman belli hiç örnek almamışlar biz TÜRKİYE olarak kimseden korkumuz asla olmaz hele hele yunanı saatlik bitiririz

Sonraki Haber Yükleniyor...