Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2022 14:03 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 14:17

Yunanistan hızlıca imzaladı, tarih verildi: F-35 telaşı

Türkiye’nin hava üstünlüğüne karşı çare arayan ve Ege’de provokasyonlarını sürdüren Yunanistan, F-16’lara mühimmat entegresi sonrası F-35’lerde de nabız yokladı. Yunanistan 20 adedi kesin, 20 adedi de opsiyon olmak üzere 40 adet F-35A tipi savaş uçağı alımı için ABD’ye resmi talepte bulunacak. ABD ile görüşmeler 18 Temmuz’da başlayacak.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Yunanistan hızlıca imzaladı, tarih verildi: F-35 telaşı
F-35,Yunanistan

Ege adalarını silahlandırma politikasında haklı olduğunu savunan Yunanistan, ordu envanterini güçlendirmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin adaları silahlanmaya tepki göstererek gerçekleştirdiği EFES 2022 tatbikatı sonrası Atina yeni gelişmelere imza attı.

Yunanistan, Türkiye’nin saldırı ihtimaline karşı Meriç Nehri’nde hendek kazmıştı. Türkiye’nin uluslararası piyasalarda özellikle savunma sanayi alanında büyük güç olması Atina’yı hareketlendirdi.

Türkiye’nin hava üstünlüğü karşısında Yunan merkezli haber kaynakları, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin ABD’den F-16 filoları için AGM-84L Harpoon Block II Havadan Atılan Gemisavar Füzesi ile AGM-88E AARGM Anti-Radyasyon Füzesi tedarik edeceğini açıklamıştı.

F-35 HAMLESİ

Yerli ve milli teknoloji hamleleriyle Türk Hava Kuvvetlerinin de zirveye oynadığını gören Yunanistan yine F-35’ler konusunda ABD’nin kapısını çaldı. Yunanistan 40 adet F-35 savaş uçağı tedariki için ABD’ye resmi talepte bulunacak. Yunan TV kanalı Skai tarafından aktarılan haberde, Atina yönetimi, 20 adedi kesin, 20 adedi de opsiyon olmak üzere 40 adet F-35A tipi savaş uçağı alımı için Washington’a ileteceği resmi talep mektubunu hazırladı.

Bu çerçevede, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un Amerikan tarafı ile görüşmeleri başlatmak üzere 18 Temmuz’da ABD’ye gitmesi bekleniyor. Atina, son olarak ocak ayında Fransa ile 40 adet Rafale savaş uçağının satışıyla ilgili anlaşma imzalamıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...