Tgrt Haber
30 Nisan 2022 16:20 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 16:32

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğe ABD büyükelçisi de katıldı

Ankara ile Atina arasında son dönemde artan gerginlik bugün Türkiye’nin tatbikata katılmama kararı ile yine yükseldi. Ege’de yunan jetlerinin yaptığı 30 ihlale karşılık verilirken ABD’nin görev süresi dolan Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Türkiye’yi hedef aldı. Yunan medyasına konuşan Pyatt’ın açıklamalarına Türkiye’nin Yunanistan Büyükelçiliği tarafından tepkiyle karşılandı.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğe ABD büyükelçisi de katıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde Ege’de ‘hava sahası’ gerilimi tırmanıyor. Saldırgan ve provokatif tutumlarını sürdüren Yunanistan Türk hava sahasını 3 gün içinde toplam 30 defa ihlal etti. Yunan uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri unsurlarınca karşılık verildi. Yunanistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Tiger Meet” tatbikatında Yunanistan'ın söz konusu belgeye Türkiye’yi hedef alan ve iki ülke arasındaki anlaşmazlık konularını istismar eden bir yaklaşımla ilaveler yaptığı tespit edildi. Yaşanan gerginlik sonrası Atina geri adım atmadı ve Türkiye tatbikata katılmama kararı aldı.

ABD’NİN YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ GERİLİMİ TIRMANDIRDI

Ankara ile Atina arasında artan gerginliğe ilişkin ABD’nin görev süresi dolan Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın Yunan medyasına verdiği röportaj gerilim tırmandırdı. Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’ye konuşan ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Pyatt’ın Türkiye karşıtı açıklamaları Yunan basınında büyük yankı uyandırırken, Türkiye’nin Yunanistan Büyükelçiliği tarafından da tepkiyle karşılandı.

"ABD'NİN BAKIŞ AÇISINDA KABUL EDİLEMEZ"

Pyatt aynı röportajda kendisine yöneltilen “O dönemde savaşa yakın mıydık” sorusuna, “Biz durumun kontrolden çıkmaması ve büyük bir kriz olmaması için çok enerji harcadık.  Şu an durum halen devam eden kabul edilemez hamleler, savaş uçaklarının alçaktan geçmesi, retorik aşırılık ve adaların egemenliğinin sorgulanması gibi -ki bunlar ABD’nin bakış açısından kabul edilemez- saçma açıklamalara rağmen daha iyi” demişti.

TÜRKİYE’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Pyatt’ın bu açıklamalarına Türkiye’den cevap gecikmedi. Atina Büyükelçiliği, isim vermeden ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Pyatt’ı eleştirdi. Twitter üzerinden bir paylaşım yapıldı. Mesajda, “Diplomaside en talihsiz günahlardan biri yerli olmaktır. Bu , kendi ülkenizin pozisyonunu unutup, bulunduğunuz ülkenin pozisyonunu üstlenince oluyor” denildi.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğe ABD büyükelçisi de katıldı

ABD’den ya da Yunanistan’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Yunan medyası, büyükelçiliğin mesajının Pyatt’ın sözlerine yönelik olduğunu yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...