Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2015 02:15

Yunanistan siyasi depremin içine sürükleniyor

Çipras'ın kreditörlerle vardığı anlaşmanın yankıları sürerken, Yunanistan büyük bir siyasi depremin içerisine sürükleniyor.

Yunanistan siyasi depremin içine sürükleniyor
yunanistan, siyaset, deprem,

Çipras iktidar ortağının eleştirisi ile karşı karşıya kalmış durumda. Muhalefetten ise istifa sesleri yükselmeye başladı. Akşam saatlerinde Brüksel'den dönen Çipras, Başbakanlık konutunda Bağımsız Helenler (ANEL) lideri ve Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos ile bir araya geldi. İki lider görüşmede, son gelişmeleri masaya yatırdı. Bu önemli toplantıda, Kammenos partisinin yeni borç anlaşmasına destek vermeyeceğini açıkladı. Görüşme sonrası Yunanistan basınına demeç veren Kammenos, Başbakan Çipras'ın elinden gelen her türlü çabayı sergilediğini ancak buna rağmen partisinin yeni borç anlaşmasına destek vermeyeceğini açıkladı. Bu olumsuz tavra rağmen, ANEL hükümette kalmak istediğini bildirdi.

MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ ÇAĞRISI

Muhalefet cephesi koalisyon hükümetindeki gelişmeleri yakından takip ederken, milli mutabakat hükümeti çağrısında bulunuyor.
 
Yeni Demokrasi'nin önde gelen simalarından eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, gelinen noktada ülkeyi siyasi fırtınadan ancak bir 'milli mutabakat hükümetinin' çıkarabileceğini savunuyor. Bakoyannis'e göre yeni hükümetin liderliğini Çipras üstlenebilir. Yeni hükümette teknokratların çoğunlukta olması fikri de Bakoyiannis'in partisinde destek buluyor.
 
Yeni Demokrasi gibi Potami ve PASOK da yeni hükümet için hareket geçtiler. İki partinin liderleri, gelinen noktada Yunanistan'ın siyasi ve ekonomik geleceğinin söz konusu olduğunu vurgulayıp Çipras'tan bir an evvel inisiyatif almasını talep ediyor.
 
SYRIZA MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ

Bu arada, SYRIZA'nın içerisinde de sular durulmuyor. SYRIZA milletvekili ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Vekili Nikos Hundis, milletvekili görevinden istifa ettiğini açıkladı. Partideki 'Sol Platform' da yeni borç anlaşmasını yerden yere vururken, birçok milletvekili yeni durumundan ötürü büyük rahatsızlık duyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...