Tgrt Haber
15 Eylül 2021 22:11

Yunanistan yerli üretim İHA için harekete geçti

Türk İHA ve SİHA'larının Dağlık Karabağ ve Suriye gibi alanlardaki vurucu etkisi Yunanistan'ı harekete geçirdi. Atina yönetimi, sınırların korunması içi insansız hava aracı üretmeye karar verdi. Üretilmesi planlanan İHA'nın özellikleri belli oldu.

Yunanistan yerli üretim İHA için harekete geçti
İHA,SİHA,Yunanistan,Türkiye

Yunanistan kendine ait ilk insansız hava aracının yapımı için proje çalışmalarına başladı.

ANKA ve Bayraktar TB2 SİHA'ların sahada gösterdiği başarı diğer ülkeleri harekete geçiriyor. Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı anlaşmazlığı nedeniyle sorunlar yaşanan Yunanistan'dan İHA adımı geldi.

Yunanistan, son olarak Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmesinin ardından İHA yapımı için proje çalışmalarına başladı.

20 KİLOGRAMA KADAR YÜK TAŞIYACAK

Yunan basınında yer alan haberlere göre, projeye ilişkin Yunan Hava Sanayii’nde yapılan toplantıya, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve konuyla ilgili üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Üretilmesi planlanan "VTOL" tipi insansız hava aracının, milli savunma sistemleri, doğal afetler, kara ve deniz sınırlarının korunması gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor.

Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak insansız hava aracının, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...