Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2015 00:34

Yunanistan'a perşembe gününe kadar süre

Yunanistan için bir araya gelen Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a somut bir teklif getirmesi için perşembe gününe kadar süre verdi.

Yunanistan'a perşembe gününe kadar süre
avrupa, yunanistan,

Yunanistan için bir araya gelen Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a somut bir teklif getirmesi için perşembe gününe kadar süre verdi.Yunanistan'da referandumun ardından olağanüstü toplanan Avro Bölgesi liderleri hızlı bir çözüme ulaşamayarak ikinci bir toplantı kararı aldı.Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'ın durumunu çözmek için 12 Temmuz Pazar günü son kez toplanma kararı aldı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, zirvenin ardından basına yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın en geç perşembe gününe kadar Avro Bölgesi'nin kurtarma fonu olan Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) resmi başvurusunu yapacağını ve bu talebi acil olarak değerlendireceklerini söyledi.Tusk, pazar günü tüm AB liderlerinin katılacağı zirvede Yunanistan'ın durumunu netleştirmeye çalışacaklarını belirterek, "Yunanistan'ın sadece 5 günü kaldı" dedi.Almanya Başbakanı Angela Merkel de pazar gününün Yunanistan'ın kurtarma programı açısından "evet ya da hayır" anlamına geldiğini söyledi.Merkel, Yunanistan'ın bir kısım borcunun silinmesi (saç traşı) tartışılmasının söz konusu olmadığını belirtti.İtalya Başbakanı Matteo Renzi de, "Umarım pazar günü Yunanistan için son toplantımız olur" dedi. Sağduyunun galip gelmesini umduğunu vurgulayan Renzi, "Sağduyunun öncelikle Yunan hükümetine gelmesi gerektiğini" sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...