Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Şubat 2014 09:39

Yunanistan'da 5,7 büyüklüğünde deprem

Yunanistan'ın Kefalonya adasını geçen hafta sallayan depremin ardından 5,7 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Yunanistan'da 5,7 büyüklüğünde deprem
Yunanistan'da 5,7 büyüklüğünde deprem, yunanistan'da deprem, kefalonya adası,

Atina Yer Bilimleri Enstitüsü saat 05:08'de kaydedilen depremin merkez üssünün İyon denizindeki Kefalonya adasının Argostoli kentinin 12 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi. Enstitü, saat 05:16'da ise 4,5 büyüklüğünde bir başka sarsıntı meydana geldiğini kaydetti. Yunan medyası, depremde 10 kişinin hafif yaralandığını, birçok evin ise hasar gördüğünü duyurdu. Kefalonya Adası Belediye Başkan Yardımcısı Evangelos Kekkatos, teknisyenler tarafından gerekli kontrollerin yapılması için adadaki okulların çarşamba gününe kadar kapalı kalacağını açıkladı.
Kefalonya adasında 26 Ocak'ta 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem sonrasında kayaların kayması nedeniyle bazı yollar kapanmış, bazı evlerin duvarları yıkılmış ve olağanüstü hal ilan edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...