Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2014 21:37

Yunanistan'da ana muhalefetten erken seçim isteği

Yunanistan’da, ana muhalefet Radikal Sol İttifak'ın lideri Çipras, "vatanın ve toplumun kurtuluşu için" erken seçime gidilmesini istedi.

Yunanistan'da ana muhalefetten erken seçim isteği

Yunanistan’da, ana muhalefet Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, ülkenin büyük tehlike içerisinde bulunduğunu ifade ederek, vatanın ve toplumun kurtuluşu için bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Çipras, mecliste parlamenter grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin Troyka ile yaptığı müzakerelere değinerek, "SYRIZA, hükümeti şu anda birçok cephede uygulamaya konulan oldu bittileri kabul etmeyecek" dedi.

Koalisyon hükümetinin uygulamaları nedeniyle ülkenin büyük tehlike içerisinde bulunduğunu savunan Çipras, halkın ve toplumun benimsenmeyen ve itibarı olmayan bir hükümet tarafından temsil edilemeyeceğini ifade ederek, bir an önce erken seçim yapılmasını istedi.

Çipras, hükümetin martta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ömrü bulunmadığını ileri sürerek, SYRIZA milletvekillerine erken seçim konusundaki çabalarını yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu.

Dış politika konularına da değinen Çipras, Türkiye'nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik "ihlallerde” bulunduğunu iddia etti. Yunanistan'ın "Kıbrıs'ın ve Kıbrıs halkının yanında durması" gerektiğini ifade eden Çipras, bölgedeki sorunların çözümünün tek yolunun diyalog ve uluslararası hukuka saygı olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...