Tgrt Haber
15 Şubat 2014 08:05

Yunanistan'da DHKP-C üyesi 4 Türk vatandaşı tutuklandı

Atina’da, gözaltına alınan DHKP-C üyesi 4 Türk vatandaşı, Atina Harbiye Mahkemesi’ndeki sorgulamalarıın ardından tutuklandı.

Yunanistan'da DHKP-C üyesi 4 Türk vatandaşı tutuklandı
yunanistan'da dhkp-c operasyonu, DHKP-C üyesi 4 Türk vatandaşı tutuklandı, atina'da 4 türk vatnadaşı tutuklandı,

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, terörle mücadele çerçevesinde evlerinde silah ve mühimmat bulundurma suçundan gözaltına alınan DHKP-C üyesi 4 Türk vatandaşı, bugün sevk edildikleri Atina Harbiye Mahkemesi’ndeki sorgulamalarının ardından tutuklandı. Yunan polisi tarafından dün fotoğrafları ve kendi ifadelerine göre kimlik bilgileri yayımlanan dört kişinin savcının ve sorgu yargıcının oy birliği ile aldığı karar uyarınca yargılanıncaya kadar tutuklu kalmaları kararlaştırıldı. Polisteki ilk ifadelerinin ardından aleyhlerinde terör, sahtecilik ve yasa dışı yollardan ülkeye girme suçlarından dava dosyası oluşturularak adliyeye sevk edilen 25, 33, 41 ve 49 yaşındaki dört zanlıya savunmalarını hazırlamaları için cuma gününe kadar süre tanınmıştı. Bu arada, Atina’da önceki gün başlatılan DHKP-C operasyonu kapsamında dün Selanik’te “Çetin” isimli bir Türk vatandaşının daha gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili Yunan polisi henüz açıklama yapmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...