Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 04:46

Yunanistan'da Maliye Bakanlığı'na 'Çakal' geldi

Yunanistan’da Yanis Varoufakis’ten boşalan Maliye Bakanlığı koltuğuna Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı görevini yürüten Öklid Çakalatos oturdu.

Yunanistan'da Maliye Bakanlığı'na 'Çakal' geldi
Öklid Çakalatos, Yanis Varoufakis, yunanistan, Maliye Bakanlığı,

Çakalatos, İngiltere’nin ünlü Oxford Üniversitesi’nde ekonomi ve siyaset okudu. Aynı üniversitede yüksek lisansını yapan Çakalatos, daha sonra çeşitli İngiliz üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2012’de SYRIZA’dan milletvekili seçilen Çakalatos, Yunanistan ile AB arasında devam eden görüşmelerde Varoufakis ile birlikte ülkesini temsil etti.Yeni bakanın Brüksel’de kabul görüp görmeyeceğinden önce kendini SYRIZA içerisinde kabul ettirmesi gerekecek. Varoufakis’in aksine çok hırçın bir yapıya sahip olmayan Çakalatos’un bu özelliğinin Yunanlı seçmenler açısından yadırganabileceği belirtiliyor. Çakalatos’un yine SYRIZA seçmenleri tarafından çok elitist olarak tepki görme riskinin de bulunduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı’ndaki yemin töreni öncesi basına açıklama yapan Çakalatos, “Maliye Bakanlığı için zor bir dönemde göreve başlıyorum. Stres içinde olmadığımı söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...