Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2021 11:24

Yunanistan da alevlere teslim! 'Evden çıkmayın' çağrısı yapıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da dün başlayan yangınlar hala kontrol altına alınamadı. Atina Ulusal Gözlemevi (NOA) halka ''evden çıkmama'' çağrısı yaptı.

Yunanistan da alevlere teslim! 'Evden çıkmayın' çağrısı yapıldı
yunanistan,yangın

Dünyanın birçok yerinde yüzlerce yangın meydana gelirken komşu ülke Yunanistan'da da alevlere teslim oldu. Atina'nın kuzeybatısında yer alan ve  Aharnes Belediyesine bağlı Varympompi bölgesinde yoğun bitki örtüsüyle kaplı Parnita Dağı'nın eteklerinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, müdahalelere rağmen giderek daha da büyük bir alana yayılıyor. 

Yunanistan'da 500'den fazla itfaiye eri, 9 helikopter, 5 uçakla söndürme çalışmalarına devam edildiği aktarıldı. Bir itfaiye görevlisi yangının boyutuna yönelik, "Yangın halen sürüyor, çapı çok geniş ve ısı yükü çok yüksek" dedi.

Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, bu sabah bölgedeki itfaiye mobil koordinasyon merkezini ziyaret ederek, “Son derece zor bir gece oldu. Daha yapılacak çok iş var” ifadesini kullandı.

Yunanistan da alevlere teslim! 'Evden çıkmayın' çağrısı yapıldı

''EVDEN ÇIKMAYIN!''

Bölgedeki yangının çok geniş bir alana yayılmasıyla başkent Atina'da gökyüzünü duman kaplarken, Atina Ulusal Gözlemevi (NOA) halka "evden çıkmayın" çağrısı yaptı. Dün çıkan yangında yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar nedeniyle alevler hızla kasabalara ve evlere sıçrarken, çok sayıda kişi tahliye edildi.

Yunanistan'dan biri Evia Adası'nda ve diğeri Mora'nın güneybatısında olmak üzere 2 büyük orman yangını da devam ediyor. Evia'da 95 itfaiye eri, 2 uçak, 4 yer ekibi ve 35 aracın söndürme çalışmalarında yer aldığı, Mora'nın Messinia bölgesinde ise 74 itfaiyeci, 3 yer ekibi, 22 araç ve 1 helikopter ile yangına müdahale edildiği aktarıldı. Ülke genelinde sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...