Tgrt Haber
02 Haziran 2022 17:00 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 17:37

Yunanistan’dan çirkin propaganda: 16 Türkiye’yi karalama haritası paylaştılar  

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapmaktan geri durmayan Yunanistan, bu kez büyükelçiliklerde yaptığı paylaşımla bir skandala daha imza attı. Türkiye karşıtı uluslararası bir kampanya başlatan Yunan hükümeti, büyükelçiliklerinden Türkiye aleyhine propaganda yapmasını isteyerek Türkiye’ye karşı16 karalama haritası paylaştı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Yunan Kathimerini
Dosyada haritaların yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in bir mektubu da yer aldı.
Yunanistan,Harita,Miçotakis
Dosyada haritaların yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in bir mektubu da yer aldı.

Türkiye’ye karşı karalama propagandalarında sınır tanımayan Yunanistan, bir skandala daha imza attı. Yunanistan, Türkiye'ye karşı uluslararası arenada yeni bir propaganda kampanyası başlattı. Yunan hükümeti, Ege ve Doğu Akdeniz ile ilgili iddiaları çerçevesinde 16 haritalı bir kampanyaya imza attı. Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de 50 yıldaki taleplerini gösterdiği öne sürülen 16 harita”, Yunanistan’ın yurt dışındaki büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderildi.

KENDİ SALDIRGANLIKLARINI UNUTTULAR

Temsilciliklere gönderilen dosyada haritaların yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in bir mektubu da yer aldı. Skandal mektupta, Yunan diplomatlara bulundukları ülkelerde "Türk saldırganlığını" göstermek için bu haritaları kullanmaları istendi. Kathimerini, Türkiye'nin 1972-2022 yılları arasındaki taleplerini yansıttığını iddia edilen haritalar arasında, "Mavi Vatan", "Türkiye Libya anlaşması", "Aidiyeti ihtilaflı coğrafi formasyonlar (Kardak vs)", "Adaların gayri askeri askeri satüsü" ve "TPAO'nun ruhsat verdiği bölgeler"in de bulunduğunu söyledi.

Yunanistan’dan çirkin propaganda: 16 Türkiye’yi karalama haritası paylaştılar  

MİÇOTAKİS'İN SÖZLERİ TETİKLEDİ

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'nin denizlerdeki yetki alanlarıyla ilgili hazırlanan "Mavi Vatan" haritasını 16-17 Mayıs'ta yaptığı ABD ziyaretinde Başkan Joe Biden ve kongre üyelerine göstererek Türkiye karşıtı açıklamalar yapmıştı. Miçotakis, "Gerginlik dönemi yaşıyoruz, tarihteki revizyonizmin yeni bir versiyonuna, kaybedilmiş imparatorluklar ile ilgili fantezilere ve uluslararası hukuk ile uyumlu olmayan güç gösterilerine müsamaha gösteremeyiz. Egemenlik haklarımızın ihlal edilmelerine razı olmayacağız. Bu dönemde, NATO'nun güneydoğu kanadında en son ihtiyacımız olan şey gerginliktir. Rusya'da birileri, böyle bir şeye çok sevinecek" demişti.

 

Yunanistan’dan çirkin propaganda: 16 Türkiye’yi karalama haritası paylaştılar  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SERT TEPKİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Miçotakis’in sözleri üzerine “Türkiye ile dans etmeye kalkma' dedi: "İkide bir uçaklarınla bize gösteri yap. Kendine gel, tarihten hiç ders almıyor musun? Türkiye ile dans etmeye kalkma... Bu Yunanistan yola gelmeyecek. Ne zaman bu yanlışlarından döner... Biz bunlardan bıktık, dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır" demişti. Erdoğan ayrıca, "Ayasofya'yı 84 yıl sonra asli hürriyetine yeniden kavuşturarak, fethin bağrında açılan yarayı kapattık" ifadesini kullandı. Yunan medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini 'yeni bir meydan okuma' başlıklarıyla aktarmıştı. 

MİÇOTAKİS KOS VE KEÇİ ADALARINA GİDİYOR

Ankara-Atina hattında tansiyon yükselirken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Bodrum'un karşısındaki Kos ve Keçi adalarını ziyaret ediyor. Yunan basını Başbakan Miçotakis, Bodrum'un karşısındaki Kos'a yapacağı ziyareti manşetlerine taşıdı. Ege'de, Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta gergin bir yaz yaşanabileceği vurgulayan Yunan basını son gelişmeler çerçevesince bu ziyaretin karakterinin değiştiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Yunan Kathimerini
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...