Tgrt Haber
13 Haziran 2021 13:29

Yunanistan'dan göçmenlere çağ dışı uygulama

Yunanistan’ın göçmen geçişlerine karşı Meriç sınır bölgesine yerleştirdiği güçlü ses dalgaları çevreye zarar veriyor.

Yunanistan'dan göçmenlere çağ dışı uygulama
yunanistan,ses dalgası,göçmen

Yunanistan, geçtiğimiz günlerde Meriç sınır bölgesine taşınabilir güçlü ses dalgaları yayabilen iki adet sistem yerleştirdi. LRAD sistemi ile göçmenlerin geçişini engellemeye çalışan Yunanistan, Türkiye sınırına çok yüksek ses çıkaran “ses topu” yerleştirdi. Bu sistem sonrası ülke dışından gelen tepkiler devam ediyor.

HAYVANCILIĞI DA ETKİLİYOR

Yetkililer, Yunanistan’ın sığınmacılara çağ dışı müdahalelerini gündemde tutmaya devam ederken “ses topu” kullanımı yabani hayat kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvanları da olumsuz etkiliyor. etkililer, Yunanistan’ın kullandığı LRAD sisteminin genelde askeri amaçlarla kullanıldığını, insanlar üzerinde kullanıldığında çeşitli sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurguladı. AB’nin de ciddi rahatsız olduğu belirtilen açıklamada Yunanistan’dan açıklama istendiği hatırlatıldı. 

YUNAN POLİSİ DE RAHATSIZ OLDU

Açıklamada ayrıca, “Ses topu uygulaması Yunan polislerinin de tepkisine neden olmuştu. Polis İnisiyatifi isimli polis sendikası, söz konusu cihazların İsrail’de Filistinlilere karşı kullanıldığını belirterek, ‘tüm meslektaşlarını, bu teknolojik silahların kimi hedef aldığını düşünmeye davet ettiklerini’ ifade etmişti. Dünyada daha çok askeri amaçlarla kullanılan LRAD sistemleri, insanlar üzerinde kullanıldığında yön duygusunun yitirilmesine, işitme kayıplarına ve dayanılmaz ıstıraplara neden oluyor. LRAD kullanımı sonucu uzun vadeli sonuçlar doğurabilen sağlık sorunlarına yol açtığı biliniyor. Sığınmacılara yönelik baskı ve caydırma yöntemlerinin giderek şiddetlenmesi, uluslararası toplumun insan haklarına saygı çağrılarını Yunanistan’ın hiçe saydığının ve yakın dönemde sığınmacılara yönelik insanlık dışı muamelelerini sürdüreceğinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir” ifadelerine yer verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...