Tgrt Haber
08 Temmuz 2014 18:45

Yunanistan'dan Rumlara nota

Yunanistan hükümeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi milletvekili Eleni Theoharus'un, Yunan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'a Avrupa Parlamentosu toplantısında suçlamalarda bulunması üzerine Güney Kıbrıs Rum Yönetimine sözlü nota gönderdi.

Yunanistan'dan Rumlara nota
yunanistan, rum, nota,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi milletvekili Theoharus, Yunan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'a Haziran ayında Avrupa Birliği Dönem Başkanı sıfatıyla, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Toplantısında, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB Bakanı Mehmet Çavuşoğlu'nun sundukları belgeye cevap vermediğini hatırlatarak gerekli adımların atılmadığını belirtmişti. Rum milletvekili AB parlamentosundaki açıklamasında, "Bu belgede Kıbrıs Cumhuriyeti'nin klinik açıdan ölü ve merhum olduğu şeklinde ifadeler bulunmakta ve Venizelos'un AB dönem başkanı ve dışişleri bakanı olarak bu konuda cevap vermemesi kabul edilemez" demişti. Yunan bakan ise bu iddiaların "Sorumsuzluk örneği olduğu" belirtmişti ve Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanlığına nota verilmesi emrini vererek Kıbrıs Rum Yönetiminin konu hakkında tavır almasını istemişti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ise nota sonrası yaptığı açıklamada, "Yunanistan ile ikili ilişkilerde sorun yok" cevabı verdi. Güney Kıbrıs Yönetiminin açıklamalarına rağmen Eleni Theocharus Venizelos aleyhine söylemlerine devam etti ve Atina'nın Ankara'ya nota göndermesi gerektiğini ve bunu yapacağına Güney Kıbrıs'a gönderdiğini belirtti. Theocharus ayrıca, Yunan Dışişleri Bakanının görevden alınması gerektiğini savundu. Atina en son askeri cunta döneminde (1967-1974) Kıbrıs Rum Kesimine nota göndermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...