Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 07:19 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 07:33

Gizli planları basına sızdı! Yunanistan’ı Bayraktar korkusu sardı: Adaları anti SİHA sistemiyle kuşattılar

Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen adaları silahlandırmaya devem eden Yunanistan’ı Bayraktar TB2 korkusu sardı. Yunan hükümetinin gizli planı basına sızdı.  Haberde, İsrail yapımı anti SİHA sistemlerinin büyük bir gizlilik içinde yerleştirildiği aktarıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Kathimerini Gazetesi, TGRT Haber
Gizli planları basına sızdı! Yunanistan’ı Bayraktar korkusu sardı: Adaları anti SİHA sistemiyle kuşattılar
Yunanistan,Bayraktar TB2,Türkiye,Adalar

Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen adaları silahlandırmaktan vazgeçmeyen Yunanistan, tehlikeli bir oyunun içinde. Geçtiğimiz günlerde silahsız statüdeki 'Keçi Adası'nı adeta cephaneliğe dönüştürdüğü görüntülenen Yunanistan'ın gizli planı basına sızdı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen İHA ve SİHA’larımızdan korkan Yunanistan’ın gizli planında adaları anti SİHA sistemiyle kuşattığı aktarıldı.

Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesi, Atina hükümetinin Bayraktar TB-2 ya da ANKA-S SİHA'larına karşı İsrail yapımı drone-savar sistemleri gizlilik içinde adalara yerleştirmeye başladığını yazdı.

Gazetenin iddialarına göre savunma sistemlerinin yerleştirilmesinin amacı, bölge semalarında uçan insansız hava araçlarını engelleyerek görevlerini yapamaz hale getirmek.

BASINA SIZMASI RAHATSIZLIĞA NEDEN OLDU

Gazeteye göre, büyük bir gizlilik halinde yürütülen programın basına sızması ise Yunan hükümetinde rahatsızlığa sebep oldu. Öte yandan Yunanistan ABD'den 400 milyon euroya mal olacak 3 Amerikan yapımı MQ-9 Reaper insansız hava aracı almak için teklif sunulması bekleniyor.

40 UÇAĞIN ALINMASI GÜNDEMDE

Yunan basınında yer alan haberlerde, Yunanistan, daha önce Başbakan Kiryakos Miçotakis'in açıkladığı 20 adedi kesin, 20 adedi ise şartlı olmak üzere toplam 40 adet F-35 savaş uçağının satın alınmasına ilişkin talep mektubunu imzalayarak ABD makamlarına gönderdiği ifade edilmişti.

Önümüzdeki günlerde ise Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin ABD'ye ziyaret gerçekleştirerek satın alma sürecini hızlandırmasının beklendiği öğrenilmişti.

Yunanistan'ın ABD'ye F-35 uçağı satın alma talebine ilişkin haberle hakkında hükümet kaynakları ise, "Savunma Bakanlığının meselesi ve uzun süredir devam eden bir süreç. Bu, uzun bir sürecin ilk adımı olan talep mektubunun imzalanması ve gönderilmesidir" dedi.

Kaynak: Kathimerini Gazetesi, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...