Tgrt Haber
30 May 2022 10:12 - Güncelleme : 30 May 2022 10:21

Yunanistan’dan Türkiye hamlesi: Göçmen korkusu ile duvarları tamamen kapatacaklar

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki artan gerginlik Atina yönetimini harekete geçirdi. Yunanistan Göç Bakanı Notis Miterakis, 2020 yılındaki gibi göçmen gelmesine karşılık duvarların 80 km. daha uzatılacağını duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Yunanistan’dan Türkiye hamlesi: Göçmen korkusu ile duvarları tamamen kapatacaklar
yunanistan,türkiye,göçmen,duvar

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD ziyaretinin yankıları sürüyor. Türkiye aleyhine ABD kongresinde açıklamalarda bulunan ve F-16’ların Türkiye’ye satılmasına karşı çıkan Miçotakis’e Türkiye’den çok sert cevap geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis için “Benim için artık öyle birisi yok” ifadelerini kullanırken Yunan-Türk normalleşme sürecinin de askıya alındığını söyledi.

ATİNA’DAN SINIRDA DUVAR HAMLESİ

Yunanistan’ın ülkesindeki ABD üslerini arttırma kararı sonrasında yaşanan gerginlik nedeniyle Atina yönetiminden yeni bir hamle geldi. Yunanistan Göç Bakanı Notis Miterakis bir televizyon kanalına verdiği röportajda Türkiye sınırındaki halihazırda 35 km. olan çelik beton duvarın 80 km. uzatacaklarını duyurdu.

2020 YILINDAKİ GÖÇMENLERİ YÜRÜYÜŞÜ HATIRLATILDI

Göçmenlerin sınırı yürüyerek geçmesini önlemek için böyle bir hamle yaptıklarını söyleyen Miterakis ayrıca Dedeağaçta güvenliğin arttırılacağını duyurdu. 2020’deki Yunanistan sınırına akın eden göçmenler hatırlatarak bunun bir daha yaşanmaması için böyle bir adımın atıldığı ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...