Tgrt Haber
16 Kasım 2021 09:50

Yunanistan'ın MİT korkusu: Kitapçılarda raflar dikkat çekiyor

Son dönemlerde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla uluslar ve uluslararası kamuoyunda gözleri üzerine çeken Milli İstihbarat Teşkilatı, komşumuz Yunanistan'ın da ilgisini çekti. Yunanistan'da son zamanlarda Milli İstihbarat Teşkilatını anlatan kitaplar yoğun ilgi görüyor. Kitapçılarda bulunan araştırma-inceleme kategorisinde raflarda çok sayıda MİT incelemesi içeren kitaplar kendisine yer buluyor.

Yunanistan'ın MİT korkusu: Kitapçılarda raflar dikkat çekiyor
yunanistan,,türkiye,,mit,,iran,,mossad,,kitap,,iha,

Yunanistan'da MİT'i anlatan kitaplar yoğun ilgi görüyor. Selanik - Atina yolunda bir dinlenme tesisinin kitap satılan raflarında bu ilgi açıkça görülmekte. Kitap standında yer alan kitapların büyük çoğunluğunu MİT ile ilgili kitaplar olması dikkat çekmekte.

MİT özellikle son dönemde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla uluslararası kamuoyunda dikkatleri üzerine çekti. Gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda İran ve MOSSAD ajanları yakalanarak adalete teslim edilmişti.

İRAN AJANLARI YAKALANDI

MİT tarafından, İranlı istihbarat görevlilerinin M.A'nın İran'a kaçırılması için 30 bin dolarlık bütçeyle Van'da şebeke oluşturmaya çalıştığı tespit edildi.

MİT ve Emniyetin takibe aldığı şebeke üyelerinin, İranlı istihbaratçıların talimatıyla, eski asker M.A'nın eşi M.E'ye kaçırma olayına yardım etmesi karşılığında 10 bin dolar teklif ettikleri, kabul etmemesi halinde İran'da yaşayan ailesine zarar verileceği tehdidinde bulundukları belirlendi.

Elde edilen istihbarat üzerine Van’da ikamet eden İranlı eski asker M.A.’yı İran’a kaçırmak üzere gönderilen 2'si İran ajanı 8 kişi, MİT ve Van Emniyet Müdürlüğünün 24 Eylül 2021'deki operasyonuyla yakalandı.

Yunanistan'ın MİT korkusu: Kitapçılarda raflar dikkat çekiyor
Yunanistan'da çok sayıda MİT'i anlatan kitapların fazlalığı dikkat çekiyor

MOSSAD EKİBİ ÇÖKERTİLDİ

200 kişilik MİT ekibi, MOSSAD'ın Türkiye’deki İsrail muhalifleri ve Türkiye aleyhine faaliyet yürüttüğünü tespit etti. 3'er kişilik 5 ayrı hücre belirlendi. 1 yıl boyunca büyük gizlilikle izlendiler. Bilgiler emniyet ile de paylaşıldı. Sonunda 7 Ekim’de operasyonun düğmesine basıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı, 4 ilde 15 kişiden oluşan MOSSAD hücresini yakaladı. Gerçekleştirilen operasyonla casusluk şebekesi çökertildi.

KOMŞUDA GÜNDEM TÜRKİYE

Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Libya, kıta sahanlığı gibi tartışmalı konular nedeniyle karşı karşıya geldiğimiz Yunanistan'da medyada Türkiye gündemden düşmüyor. Başarılarını sahada kanıtlayan İHA ve SİHA'lar da komşuda tartışmaların odak noktasında

Emekli Yunan korgeneral Lambros Tzoumis, ülkesinde yayın yapan Pentapostagma gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tzoumis, "Türkiye, objektif hedeflerini hiçbir dirençle karşılaşmadan gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca Atina'nın psikolojisini bozmayı ve Yunan siyasi iradesinin gerilemesini sağlamayı amaçlıyor" iddiasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...