Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2022 10:53 - Güncelleme : 03 May 2022 11:05

Zelenski açıkladı: Rusya'nın yeni hedefi Ukrayna’da kıtlık oluşturmak

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Ukrayna lideri Zelenski’nin bir iddiası gündeme bomba gibi düştü. Zelenski, Rus güçlerinin ülkelerindeki yeni hedefini açıkladı.

Zelenski açıkladı: Rusya'nın yeni hedefi Ukrayna’da kıtlık oluşturmak

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Ukrayna lideri Zelenski, Rus birliklerinin çiftlik ekipmanlarını çaldığını ve kıtlığa neden olmak için tahıl depolarını hedef aldığını iddia etti. Ukrayna tarafından dün yapılan bir açıklamada Rus birliklerinin çiftlik ekipmanlarını çaldığı iddia edildi. Ukrayna Rusya'yı bir füze saldırısında tahıl deposunu hedef almakla suçladı. Lyudmyla Denisova, Rus güçlerinin "Ukrayna'da kıtlığa neden olmak için kasıtlı olarak önlemler aldığını” söyledi.

HEDEF TARIM

Ülkenin insan hakları ombudsmanı Lyudmyla Denisova, Rus kuvvetlerinin doğu Ukrayna'da mahsulü stoklamak için kullanılan bir tahıl asansörünü imha ettiğini söyledi. Denisova, Rus kuvvetlerini tarım ekipmanlarını çalmakla suçladı. Denisova, "Rus işgal güçleri, Ukrayna'da kıtlığa neden olmak için kasıtlı olarak önlemler alıyor" dedi.

"KASTEN YAPIYORLAR"

Ukrayna lideri Zelenski, Telegram'da yayınladığı video konuşmasında Rus kuvvetlerinin bir depoyu tahıl, diğerini gübre ile vurduğunu söyledi. Rusya'nın saldırılarının ardındaki amaç Ukrayna lideri Zelenski tarafından da doğrulandı. Zelenski, "Seçtikleri hedefler, Ukrayna'ya karşı savaşın Rus ordusu için bir imha savaşı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor" dedi. "Tarımsal işletmelerin depolarını hedef aldılar." Ukraynalı yetkililer daha önce Rusya'yı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güçlerinin şu anda işgal ettiği bölgelerde tahıl çalmakla suçlamışlardı.

Birleşmiş Milletler daha önce, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden savaşının sarmal bir insani kriz yarattığı ve küresel gıda güvenliğini tehdit ettiği yönündeki endişelerini dile getirmişti. BM Dünya Gıda Programı direktörü Martin Frick'e göre, işgal altındaki kapalı Ukrayna limanlarında yaklaşık 4,5 milyon ton tahıl bulunuyor. Frick, "Şu anda tahılın hiçbiri kullanılamaz. Sadece orada duruyor" açıklamasını yapmıştı.

BİR KEREDE 80 MİLYON LİRALIK YAĞMA

CNN'in haberine göre, Rus kuvvetleri tarafından işgal edilen Melitopol'daki bir Agrotek bayisinden tarım araç gereçlerinin çalındığı ortaya çıktı. Araç gereçlerin toplam değeri yaklaşık 80 milyon lira tutuyor. İlk etapta iki döverbiçer, bir traktör ve bir ekme makinesine el konulmasının ardından sonraki haftalarda 27 parça tarım makinesi daha çalındı. Makinelerin bir kısmı yakındaki bir köye, büyük bir kısmının ise 700 mil uzaktaki Çeçenya'ya gönderildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...