Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2022 09:10 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 09:21

Zelenski’nin danışmanı konuştu, işte yeni yol haritası

Rusya ile Ukrayna arasında savaş tüm şiddetiyle sürerken Zeleski’nin danışmanı ilk kez açıklama yaptı ve Ukrayna'nın yol haritasını anlattı. 

Zelenski’nin danışmanı konuştu, işte yeni yol haritası
Ukrayna,Mykhailo Podolyak

Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesiyle başlayan süreç Ukrayna’da savaşa dönüştü. Ülkenin doğusunda kanlı çatışmalar sürerken Ukrayna, Rusya’nın Kırım’daki Saki Hava Üssü başta olmak üzere üst üste saldırılar gerçekleştirdi. Kırım, savaşın yeni cephesi olacağa benziyor. Ukrayna, bir haftada ikinci kez işgal altındaki Kırım’da bir Rus askeri tesisine saldırı düzenledi. Kiev, ‘Kırım kurtarılana kadar saldırılar sürecek’ dedi.

İŞTE YOL HARİTASI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin danışmanı ise yaptığı son açıklamayla Ukrayna'nın yeni yol haritasını anlattı. Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Rus tedarik hatlarının hedef alınacağını söyledi ve geçen hafta Kırım hava üssünde meydana gelen patlamaya benzer saldırıları öngördü. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'in kilit danışmanlarından biri olan isim, Ukrayna'nın, işgalcilerin işgal altındaki toprakların derinliklerine uzanan tedarik hatlarını vurarak “Rus güçleri içinde kaos” yaratmayı amaçlayan bir karşı saldırıya giriştiğini söyledi.

Mykhailo Podolyak, Guardian'a verdiği özel söyleşide Kırım'da bir demiryolu kavşağına ve bir hava üssüne yapılan gizemli saldırılara ve geçen hafta yarımadanın Saki havaalanında Rus savaş uçaklarına 

"RUSLARA KAOSU TATTIRACAĞIZ"

Kiev'deki cumhurbaşkanlığı ofislerinden konuşan Podolyak, “Stratejimiz lojistik, tedarik hatları ve mühimmat depoları ve diğer askeri altyapı nesnelerini yok etmek. Bu Ruslara kendi güçleri içinde de bir kaos olarak dönecek” dedi. Ülkenin en güçlü üçüncü figürü olarak tanımlanan danışman, Kiev'in yaklaşımının Moskova'nın doğudaki Donbass bölgesinde toprak kazanmak için keskin topçu gücü kullanmasına engel olduğunu ve bunun Rus birliklerinin sırayla Mariupol ve Sievierodonetsk gibi şehirleri yok etmek için harekete geçmesine sebep olduğunu anlattı. 

“Yani Rusya herkese, bir karşı saldırının dev bir yumruk gibi çok büyük miktarda insan gücü gerektirdiğini ve sadece tek bir yöne gideceğini öğretti” dedi, ancak “Ukrayna’nın karşı saldırısı çok farklı görünüyor. Biz 60'ların ve 70'lerin, geçen yüzyılın taktiklerini kullanmıyoruz” diye konuştu. 

SALDIRILARA DEVAM

Zelenski’nin danışmanı, geçen haftaki hava üssü saldırısının partizanların işi olabileceğini öne sürdü. Podolyak “Önümüzdeki iki, üç ay içinde bu tür olayların daha fazla olacağını öngören Rusya savunma bakanlığına kesinlikle katılıyorum. Bunlardan daha fazlasını görebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Ukrayna'nın işgal altındaki yarımadayı Rus anakarasına bağlayan Kırım Köprüsü'nü meşru bir askeri hedef olarak gördüğünün de sinyalini verdi. “Bu yasadışı bir inşaat ve Kırım'daki Rus ordusuna ikmal için ana kapı. Bu tür nesneler imha edilmelidir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...