Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2022 18:48 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 19:04

Zelenskiy AB üyeliği için iddialı konuştu: Rusya’ya karşı zaferi yakınlaştıracak

Ukrayna’nın AB üyesi olması için Avrupalı liderlerle görüşen Volodimir Zelenskiy, AB üyeliğinin Rusya’ya karşı zaferi yakınlaştıracağını belirtti. Zelenskiy, haftaya aday ülke statüsünün onaylanacağını umduğunu kaydetti.

Zelenskiy AB üyeliği için iddialı konuştu: Rusya’ya karşı zaferi yakınlaştıracak
Ukrayna,Rusya,AB,Avrupa Birliği,Savaş

Rusya’nın saldırılarının devam ettiği Ukrayna’da dün başkent Kiev’de Zelenskiy, Emmanuel Macron, Olaf Scholz,Mario Draghi ve Klaus Iohannis ile AB üyeliği konusundan bir görüşme gerçekleştirdi.

Bombaların altında gerçekleştirilen bu kritik zirve sonrası açıklama yapan Avrupalı liderler, Ukrayna’yı AB üyeliğine sıcak baktıklarını söyledi.

Dün gerçekleştirilen bu görüşme sonrası bugün Twitter’dan açıklama yapan Zelenskiy, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) üyelik yolunun Rusya ile savaştaki zaferi yakınlaştıracağını belirtti.

“TARİHİ BİR KARAR OLACAK”

AB Komisyonunun Ukrayna'ya resmi aday statüsü verilmesi yönündeki tavsiyesini değerlendiren Zelenskiy,  Söz konusu kararın "tarihi" olduğunu ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"Bu, zaferimizi kesinlikle yakınlaştıracak AB üyelik yolundaki ilk adımdır” ifadelerini kullanan Zelenskiy, gelecek hafta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın aday ülke statüsünün onaylanacağını umduğunu kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'ye üyelik başvurusu yapan Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü verilmesi yönünde görüş bildirmişti.

KRİTİK KARAR HAFTAYA VERİLECEK

AB Komisyonunun görüşü, 23-24 Haziran'da düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde üye ülkelerin oluşturduğu AB Konseyine sunulacak. Aday ülke statüsünün verilmesi için üye ülkelerin tamamının onay vermesi gerekecek.

SALDIRILARDAN 4 GÜN SONRA BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Ukrayna, AB'ye adaylık başvurusunu 28 Şubat 2022'de, Moldova ve Gürcistan ise 3 Mart 2022'de yapmıştı. AB Konseyi, 7 Mart'ta AB Komisyonunu görüşünü sunmaya davet etmişti.

Adaylık statüsü, bir ülkenin uzun yıllar sürecek AB'ye katılım sürecindeki ilk adımı oluşturuyor. Bir ülkeye aday statüsü verilmesinden sonra koşulların yerine getirilmesi şartıyla ilerleyen aşamalarda katılım müzakereleri başlıyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Enis17 Haziran 2022 20:05

Hata yapıyor Rusya Dünya'nın süper gücüdür halkını olduruyor sadece

Sonraki Haber Yükleniyor...