Tgrt Haber
30 Eylül 2022 17:10 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 19:25

Son dakika! Ukrayna lideri Zelenskiy duyurdu: NATO üyeliği için başvuruda bulunduk!

Son dakika... Ukrayna lideri Zelenskiy, Putin'in ilhakı dünyaya duyurduktan sonra yaptığı açıklamada, Rusya'nın başında Vladimir Putin'in olduğu sürece herhangi bir müzakere yapılmayacağını söyledi ve Ukrayna'nın hızlı şekilde NATO'ya üyelik başvurusu yapacağını açıkladı.

Son dakika! Ukrayna lideri Zelenskiy duyurdu: NATO üyeliği için başvuruda bulunduk!
ukrayna,rusya,nato,Zelenskiy,Putin

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanması yapılan sözde referandumda sandıklardan 'evet' çıktı.

Sözde referandum sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Donetsk ve Luhansk sözde halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya bölgelerini Rusya’ya eklenmesi için dört anlaşma imzalayarak ilhakı bütün dünyaya duyurdu. Putin'in ilhakı açıkladığı törende Batı'ya sert sözlerle yüklendi ve Kiev'e müzakere çağrısında bulundu.

"RUSYA İLE MÜZAKERE YAPILMAYACAK"

Ukrayna lideri Zelenskiy, Putin'in ilhakı dünyaya duyurduktan sonra yaptığı açıklamada, Rusya'nın başında Vladimir Putin'in olduğu sürece herhangi bir müzakere yapılmayacağını söyledi ve Ukrayna'nın hızlı şekilde NATO'ya üyelik başvurusu yapacağını açıkladı.

"NATO ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK"

Zelenskiy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna hızlı bir şekilde NATO üyeliğine başvuruyor. Ukrayna, Putin Rusya'nın devlet başkanı olduğu sürece Rusya ile herhangi bir müzakere yapmayacak. Yeni başkanla görüşeceğiz."

NATO'DAN RUSYA'YA İLHAK TEPKİSİ: ASLA TANIMAYACAĞIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'da referandum düzenleyerek ilhak ettiği toprakları Rusya'nın parçası olarak asla tanımayacaklarını açıkladı. Stoltenberg, "Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakı gayrimeşru ve yasa dışı. Ukrayna'nın üyeliğine sadece 30 NATO üyesi karar verebilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...