Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 22:43 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 23:56

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya ile müzakere için Putin'e şartını sundu: Tek bir yol var

Şubat ayından bu yana Rus ordusunun işgaline karşı direnerek ülkesini savunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya inancı kalmadığını ve bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da söylediğini belirtti. Buna rağmen Rusya ile müzakereler için açık kapı bırakan Zelenskiy, bunun da tek bir şartla mümkün olabileceğini dile getirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya ile müzakere için Putin'e şartını sundu: Tek bir yol var
Zelenskiy,Ukrayna,Rusya,müzakere

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i ülkesinde ağırladı.

Lviv kentinde bulunan tarihi Potocki Sarayı'nda gerçekleştirilen üçlü zirvenin ardından düzenlenen artık basın toplantısında konuşan Zelenskiy, İstanbul'da yapılan tahıl anlaşmasına değinerek, Rus tarafının anlaşmaya rağmen kendilerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti.

"RUSYA'YA İNANMADIĞIMI ERDOĞAN'A İLETTİM"

Zelenskiy, "Ukrayna tahılının ihracatıyla ilgili ‘diplomatik pencere’ oluştu. Rusya'ya inancımın olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ifade ettim. Ancak Rus silahları yine aynı pencerede. Onların hali hazırdaki saldırılarına şaşırıyoruz. Her gün sivillerimiz öldürülüyor, tecavüze uğruyor ve altyapılarımıza seyir füzeleriyle zarar veriliyor" dedi.

MÜZAKERE İÇİN TEK ŞART

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, savaşın müzakere masasında sonlanacağına dair umudu olduğunu söylemesi üzerine Zelenskiy, "Rusya ile müzakereler ancak Rus birliklerinin yasa dışı olarak işgal edilen Ukrayna topraklarından çekilmesiyle mümkün olabilir" dedi.

"ERDOĞAN'IN ZİYARETİ GÜÇLÜ BİR DESTEK"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin davetiyle Ukrayna'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada mevkidaşıyla baş başa 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Başkan Erdoğan'ın ziyaretini güçlü bir destek mesajı olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır. Lviv'deki görüşmede Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme ihtimalini, Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durumu ve işgalcilerin nükleer şantajını, Rusya'nın geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarındaki geniş çaplı tahıl hırsızlığını görüştük. Savunma işbirliği konularına da değinildi."

Zelenski ayrıca, Ukrayna ve Türkiye arasındaki işbirliğinin daha da genişlemesinin her iki tarafı da güçlendireceğinden emin olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...