Tgrt Haber
24 Haziran 2022 00:36 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 00:44

Zelenskiy'den AB'nin 'aday ülke' kararına ilk tepki: Bu bir zaferdir

Avrupa Birliği, birliğe üye olma sürecine ilişkin Ukrayna’ya ‘aday ülke statüsü’ verdi. AB’nin bu kararına ilişkin Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’den ilk tepki geldi. Zelenskiy, AB kararını bir "zafer" olarak nitelendirdi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Zelenskiy'den AB'nin 'aday ülke' kararına ilk tepki: Bu bir zaferdir
zelenskiy,ab,ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderlerinin, Ukrayna'ya "aday ülke" statüsü vermesini değerlendirdi. AB’nin kararına ilişkin Instagram hesabından görüntülü mesaj paylaşan Zelenskiy, "Bu bir zaferdir. 120 gün, 30 yıl bekledik." ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA’NIN GELECEĞİ AB’DE”

Ülkesinin geleceğinin AB'de olduğunu belirten Zelenskiy, "Bu, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde benzersiz ve tarihi bir andır. Ukrayna'nın geleceği AB'de." dedi.

Ülkesinin Rusya'ya karşı savaştığını hatırlatan Zelenskiy, bir yandan zaferi elde etmek, diğer yandan AB üyesi olmak için durmadan çalışacaklarını kaydederek "Ama kesinlikle kazanacağız." diye konuştu.

Öte yandan AB liderlerinin Brüksel'deki zirve toplantısına video konferans yoluyla hitap eden Zelenskiy, Ukrayna'yı destekleyen tüm liderlere teşekkür etti.

Söz konusu kararın, bugün Rusya'ya karşı kendini savunan Ukrayna'ya destek vermek anlamına geldiğini söyleyen Zelenskiy, "Devletimizin 30 yıllık bağımsızlığı için Ukrayna için en önemli kararlardan biri ancak bu karar sadece Ukrayna için geçerli değil. Bu, Avrupa'yı güçlendirmeye yönelik." ifadelerini kullandı.

AB'DEN 'TARİHİ' UKRAYNA KARARI

AB ülkelerinin liderleri, bugün Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü verilmesini kararlaştırmıştı. Karar, AB liderlerinin Brüksel'deki zirve toplantısı devam ederken açıklanmıştı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki Ukraynaca ve Rumence açıklamasında, kararı "tarihi" şeklinde nitelendirmişti.

"Bugünkü karar AB yolunda çok önemli bir adımı ifade ediyor." diyen Michel, Ukrayna ve Moldova halklarını tebrik etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...