Tgrt Haber
09 Eylül 2022 21:33 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 23:33

Zelenskiy'den Haluk Bayraktar'a Devlet Liyakat Nişanı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus işgaline karşı direnişte önemli katkı sağlayan Bayraktar TB2'lerin tedarikini sağlamasından ötürü Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı verdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
Zelenskiy'den Haluk Bayraktar'a Devlet Liyakat Nişanı
Zelenskiy,Haluk Bayraktar,siha,bayraktar tb2

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, Ukrayna'ya Bayraktar İHA ve SİHA tedariki sağlayan Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'dan devlet nişanı aldı. 

Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile taltif edildim. Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya için çaba göstermeyi sürdüreceğim."

Baykar'ın ürettiği Bayraktar SİHA'ları, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı mücadelesinde oynadığı rol ile dünya medyasının dikkatini çekmişti. Bayraktar, Litvanya halkının Ukrayna'ya SİHA almak için para toplamasının ardından Ukrayna'ya ücretsiz olarak Bayraktar TB2 SİHA vermişti.

https://twitter.com/haluk/status/1568292442796949504

"RUSYA'YA SİHA SATMAYIZ" DEMİŞTİ

Haluk Bayraktar, daha önce ABD medyasına verdiği bir röportajda Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlığını desteklediklerini vurgulayıp, Rusya'ya asla SİHA sağlamayacağını belirtmişti. Bayraktar açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bildiğiniz üzere Ukraynalılar sivil altyapılarına, kültürlerine yapılan çok ağır ve orantısız bir saldırı altındalar. Biz Bayraktar olarak insansız teknolojilerin geliştiricisi ve üreticisiyiz. Bayraktar TB2 bir sembol haline geldi ve biz bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda bağış kampanyalarına katılarak insansız hava aracı teknolojimiz olan Bayraktar TB2 SİHA'ları ücretsiz olarak verdik. 

Türkiye ile Ukrayna arasında özellikle havacılık ve uzay alanında stratejik düzeyde bir ilişki var. Türkiye silahlı İHA teknolojisi ile Ukrayna'yı destekliyor. Rusya'ya hiçbir şey iletmedik veya tedarik etmedik. Böyle bir şeyi asla yapmayız. Çünkü Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz.”

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...