Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2022 00:46 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 00:49

Zelenski'den mesaj: Daha çok silaha ihtiyacımız var

Rusya ile savaş halindeki Ukrayna'da Devlet Başkanı Zelenskiy, ordularının daha çok silaha ihtiyacı olduğunu söyledi. Her gün ara vermeden daha güçlü ve uzun menzilli sistemleri cepheye göndermek ve silah ikmalini artırmak için çalıştıklarını kaydeden Zelenskiy, "Önümüzdeki hafta ortaklarımızdan destek paketleriyle ilgili haberler bekliyoruz. Güzel haberler" diye konuştu.

Zelenski'den mesaj: Daha çok silaha ihtiyacımız var
Ukrayna,Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından görüntülü mesaj paylaştı. Ukrayna lideri söz konusu mesajında bugünün "Ukrayna Hava Kuvvetleri Günü" olduğunu hatırlarak Rus saldırılarının engellenmesi için hava kuvvetlerinin etkili faaliyet gösterdiğini söyledi. Bugün, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de kaydeden Zelenskiy, kendisiyle savaşla ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti. Michel ile Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya ile ilgili son gelişmeleri ele aldıklarını belirten Zelenskiy, Rusya'yı bu santrale yönelik saldırılar düzenlemekle suçladı.

SADECE UKRAYNA DEĞİL, DÜNYA İÇİN DE TEHLİKELİ

Ukrayna lideri, Zaporijya Nükleer Santrali'ne yapılan saldırıların sadece Ukrayna değil, dünya için son derece büyük tehlike taşıdığını söyledi. Konuşmasında, ülkesinin doğusundaki cephelerde yaşanan son gelişmelere de değinen Zelenskiy, özelikle Donetsk ile Harkiv yönünde durumun ağır olduğunu belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı, "Donbas'taki durum hala çok ağır. Ordumuz, Rus terörünü durdurmak ve işgalcilere mümkün olan en büyük kayıpları vermek için mümkün olan her şeyi yapıyor" diye konuştu.

Zelenskiy, Rusya'ya karşı ülkesinde devam eden savaşta Ukrayna ordusunun daha çok silaha ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Her gün ve ara vermeden daha güçlü ve uzun menzilli sistemleri cepheye göndermek için, silah ikmalini artırmak için çalışıyoruz. Ve önümüzdeki hafta ortaklarımızdan destek paketleriyle ilgili haberler bekliyoruz. Güzel haberler" diye konuştu.

Rusya'nın kontrol sağladığı Ukrayna topraklarında sözde referandumların düzenlenmesi için yasa dışı hazırlıkların sürdüğüne işaret eden Zelenskiy, "Çok basit bir şey söylemek istiyorum: İşgalcilere herhangi bir şekilde yardım eden herkes cezasını çekecek. Ukrayna'ya hesap verecekler" dedi.

Zelenskiy, Rusya'nın, Ukrayna topraklarında yasa dışı sözde referandumlar düzenleyerek gerek Kiev yönetimiyle gerek dünyanın diğer ülkeleriyle olası müzakere şansını da kaybedeceğini savunarak, "Rus tarafının belli bir süreden sonra kesinlikle (müzakerelere) ihtiyacı olacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...