Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 08:57 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 09:36

İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşması sonrası Zelenskiy'den ilk mesaj: Erdoğan'a minnettarım

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihraç edilmesine ilişkin İstanbul'da imzalanan anlaşma Volodimir Zelenskiy'i de memnun etti. Anlaşma sonrası video mesaj yayınlayan Ukrayna lideri, çabalarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu söyledi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşması sonrası Zelenskiy'den ilk mesaj: Erdoğan'a minnettarım
zelenskiy,tahıl,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanmasına ilişkin çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e minnettar olduğunu belirtti.

Zelenskiy, İstanbul'da bugün imzalanan anlaşmaya ilişkin Facebook hesabından görüntülü mesaj paylaştı. "Bugün devletimiz ve tüm medeni dünya önemli bir mutabakata vardı" değerlendirmesinde bulunan Zelenskiy, bu anlaşmanın Ukrayna limanları üzerindeki blokenin kaldırılmasını sağladığını vurguladı.

20 MİLYON TON TAHIL İHRAÇ EDİLECEK

Zelenskiy, anlaşma sayesinde geçen yıl toplanan 20 milyon ton tahıl ihraç edileceğini, bu sene şimdiden toplanmaya başlanan hasadın da icra edileceğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle Rusya’nın kışkırttığı gıda krizini azaltma şansımız var. Ayrıca bize yardım eden ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde siyasi kaosa yol açabilecek kıtlığı önleme şansımız var. Bu da Ukrayna’nın bu savaşta hayatta kalabileceğinin bir başka kanıtıdır."

ERDOĞAN VE GUTERRES'E TEŞEKKÜR

Ukrayna’dan deniz ihracatının yeniden başlatılması için birçok liderin çaba gösterdiğine işaret eden Zelenskiy, "Bu bağlamda özellikle BM Genel Sekreterİ Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çabalarından dolayı minnettarım" dedi.

Türkiye'nin öncülüğünde İstanbul'da Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma ile tahıl krizinin çözüme kavuşacak olması dünya basınında büyük yer buldu. Fransa ve İtalya basını, söz konusu anlaşmanın imzalanması için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu çabaya dikkati çekti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ayfer solak24 Temmuz 2022 10:55

başkanımız her şeyin üstesinden gelir mazlumun yanında zelenski zaman nında bize tahıl sağladı başkanımız unutmaz...iyilikle karşılık verir başımızdan eksik olmasın....

Sonraki Haber Yükleniyor...