Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2022 09:58 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 10:08

Zelenskiy'den zorunlu tahliye emri: Donetsk'i boşaltın

Ukrayna'nın doğusunda çatışmalar gün geçtikçe şiddetlenirken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Donetsk bölgesinden zorunlu tahliye için talimat verdi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Zelenskiy'den zorunlu tahliye emri: Donetsk'i boşaltın
ukrayna,rusya,volodimir zelenskiy

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali ülkenin doğusundaki şiddetli çatışmalarla devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, son açıklamasında, Donetsk bölgesindeki insanların zorunlu tahliyesi talimatını verdiğini söyledi.

Donbas bölgelerinde yüz binlerce insanın yaşadığını söyleyen Zelenskiy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yüzbinlerce insan, on binlerce çocuk var. Birçoğu gitmeyi reddediyor. Gerçekten yapılması gerekiyor. Ve ne kadar erken yapılırsa, Donetsk bölgesinden ne kadar çok insan ayrılırsa, Rus ordusunun öldürmeye zamanı o kadar az olur. fırsatınız varsa, lütfen savaş bölgelerinde kalmaya devam edenlerle konuşun. Lütfen onları, özellikle çocuklu ailelerse, ayrılmaları gerektiğine ikna edin."

Ayrıca Ukrayna lideri Zelenskiy, ayrılan sakinlere tazminat verileceğini de vurguladı.

Zelenskiy'den zorunlu tahliye emri: Donetsk'i boşaltın

TAHLİYE KIŞ BAŞLAMADAN YAPILSIN

Diğer taraftan yerel medyaya göre Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk da, bölgenin doğalgaz kaynaklarının yok edildiğini bu nedenle de tahliyenin kış başlamadan önce yapılması gerektiğini söyledi.

ABD’nin eski Ukrayna büyükelçisi John Herbst ise bu durumu doğalgaz sorunundan çok çatışmaların daha şiddetleneceği beklentilerinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...