Tgrt Haber
05 May 2022 09:15 - Güncelleme : 05 May 2022 09:21

Zelensky açıkladı: Mariupol’dan 344 kişi tahliye edildi

Rus saldırılarından en ağır darbeyi alan Mariupol'de sivillerin tahliyesi devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, 344 sivilin tahliye edildiğini açıkladı. Öte yandan Rus güçlerinin Mariupol'de Ukrayna askerlerinin direnişi sürdürdüğü Azovstal çelik fabrikasına girdiği belirtildi.

Zelensky açıkladı: Mariupol’dan 344 kişi tahliye edildi

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal harekatı devam ederken sivillerin de tahliyesi sürüyor. Rus saldırısından en ağır darbeyi alan stratejik şehir Mariupol’da yüzlerce sivilin sığındığı Azovstal çelik fabrikasındaki tahliyeler devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Mariupol ve çevresindeki bölgelerden 344 kişinin Zaporizhzhia'ya tahliye edildiğini söyledi. 

“MİNNETTARIM”

Zelensky, “Tahliye operasyonunu başarılı kılan herkese minnettarım” dedi. Mariupol'da kalanları tahliye etmek için ateşkes çağrısında bulunan Zelensky, konuşmasına şöyle devam etti: “Müzakere ediyoruz ve insanları Azovstal'dan, Mariupol'dan kurtarmaya devam etmeyi umuyoruz. Hala siviller, kadınlar, çocuklar var. Onları kurtarmak için sürekli ateşkese ihtiyacımız var.”

İNSANİ KORİDOR 3 GÜN AÇIK

Rus güçlerinin Mariupol'de Ukrayna askerlerinin direnişi sürdürdüğü Azovstal çelik fabrikasına girdiği açıklandı. Ukrayna ve Rus askerleri arasında çatışmalar yaşandığı gelen bilgiler arasında. Rusya ordusu tesisteki sivillerin tahliyesi için 3 gün boyunca sabah 08.00 ila akşam 18.00 arasında insani koridor açılacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...