Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2016 07:02

Zenginler Clinton'ı destekliyor

Piyasalardaki 'Hilllary Clinton kazanacak' beklentisi, dünyanın en zenginlerine 35.4 milyar dolar kazandırarak, servetlerine servet ekledi. Buffet ve Jeff Bezos'un aralarında bulunduğu ABD'nin en zengin 17 kişisi zaten Clinton'ı destekliyor.

Zenginler Clinton'ı destekliyor
abd, clinton, seçim

ABD Başkanlık Seçimleri'nde piyasalarda oluşan Hillary Clinton beklentisi, dünyanın en zenginlerine yaradı. Dünyanın en varlıklı kişilerinin gelirleri, hisse senedi piyasasındaki yükselişle, 35.4 milyar dolar arttı. Pazartesi günkü rüzgârla beraber Amazon.com’un kurucusu ve dünyanın üçüncü zengini Jeff Bezos 2.6 milyar, dünyanın dördüncü zengini Warren Buffet 1.5 milyar dolar daha kazandı. Meksika’nın en zengini Carlos Slim ise Meksika para birimi pesonun da ralli yapmasıyla, servetine 2.5 milyar dolar daha ekledi. Dünyanın en zengini bilişim kralı Bill Gates’in malvarlığı ise 1.5 milyar dolarlık artışla 86.3 milyar dolarlara çıktı.

VARLIKLI KESİM ONU DESTEKLİYOR

Bloomberg’in milyarderlerin, başkan adaylarının kampanyaları için harcadığı bağışlardan derlediği verilere göre varlıklı kesim, Clinton’ın başkanlığını istiyor. ABD’nin en zengin 17 kişisi Demokrat Parti adayı Clinton’ı destekliyor. ABD merkezli varlık yönetimi firması Cabot’un Baş Yatırım Uzmanı Robert Lutts’a göre piyasa, Clinton döneminin son sekiz yıldır devam eden Obama yönetimine benzeyeceğini düşünüyor. Ekonomideki değişiklikler ise Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump’ın seçilmesiyle oluşacak etkiden çok daha az olacak.

Piyasalar kararsız kaldı 

Dün sabah Avrupa borsaları ABD seçimlerinde Clinton’ın kazanacağı beklentisiyle güne hızlı bir şekilde yükselerek başladı. Borsalardaki kazançlar yüzde 1’i aştı. Ancak öğleden sonra ABD’de sandıkların açılmasıyla bu beklenti yerini tedirginliğe bıraktı. Paris ve Berlin boralarında yüzde 0.2’lik düşüşler yaşandı. Borsa İstanbul ise günü yüzde 0.9 yükselişle tamamladı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...