Tgrt Haber
09 Kasım 2021 14:20

Hindistan'da Zika virüsü alarmı! Hızla yayılıyor, özel ekipler müdahale ediyor

İlk kez maymunlarda görülen ve sivrisinekler tarafından bulaştırılan Zika virüsü, Hindistan'da 17’si çocuk olmak üzere 89 kişide tespit edildi. Salgının kontrol altına alınması için ekipler oluşturduğu ifade edildi.

Hindistan'da Zika virüsü alarmı! Hızla yayılıyor, özel ekipler müdahale ediyor
Zika virüsü,Hindistan

Dünyada ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanan Zika virüsü, Hindistan’da yayılmaya devam ediyor. Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Kanpur şehrinde 17’si çocuk olmak üzere 89 kişide Zika virüsüne rastlandı.

Kanpur'daki sağlık görevlisi Dr. Nepal Singh, bölgedeki vakalarda artış olduğunu söyledi. Singh, salgının yayılmasını kontrol altına almak için ekipler oluşturduklarını aktardı. Uttar Pradesh eyaletinin Başbakanı Yogi Adityanath, enfeksiyonun şehirde "hızla yayıldığını" ifade ederek yetkililere temizlik çalışmalarını hızlandırmaları talimatını verdi. 
Bölgedeki sağlık yetkilileri, Kanpur şehrinde ilk vakanın 23 Ekim'de tespit edildiğini ve vakaların o zamandan beri arttığını belirtti.

Hindistan'da Zika virüsü alarmı! Hızla yayılıyor, özel ekipler müdahale ediyor

ZİKA VİRÜSÜ 

Zika virüsü, insanlara enfekte "Aedes aegypti" türü sivrisineğin sokmasıyla bulaşıyor. Sivrisinek sokması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtiler gösteriyor. Hastalığın, özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...