Tgrt Haber

Emre Topaloğlu Yazıları

Son dakika! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Trabzonspor maçı sonrası çok sert açıklamalar!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ardından taraftarların sahaya girmesiyle yaşanan olaylar sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ilk kez konuştu.

Ali Koç kulüp kanalı FB TV'de çok sert açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından satır başları:

"Dün gece yaşananlar Türkiye ve Türk sporu için büyük bir utanç vesilesidir. Bu iki kulübü kafa kafaya getirmeye, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumu ekmeye son 13-14 yıldır emek verenler var.

3 Temmuz'un sebebi olan terör örgütü iki kulüp arasındaki çatışma seviyesini belki de getirmek istediği seviyeye ulaştırmıştır. Kurşunlanma olayı da belki de bunların ürünüdür. Bu iki camiayı birbirine vurdurmadan, uzun vadeli düşünmeli ve sabırlı davranmalıyız. Bunlar tüm ülkeye zarar veren sorunlardır.

"UMARIM BU YAŞANANLARI FENERBAHÇE'YE BAĞLAMAZLAR"

Sahamızda 3-2 yenilmiştik. Dün de 3-2 kazandık. Orada Trabzonspor yöneticilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dün onlar da bizi çok iyi ağırladılar, belki bir adım daha iyi. Yönetimsel anlamda bir sorun yok zaten birçok konuda aynı noktadayız. İki takımın oyuncuları da iyi niyetli mücadelelerini sürdürdükleri bu ortamda bunun yaşanması akıl tutulmasıdır.

Üzülerek öğrendim ki Trabzon tarafında belli çalışmalar var ve yaşanan bu gerginlikleri Fenerbahçe'ye bağlayacaklarına dair duyumlar alıyoruz. Umarım bunu yapmazlar. Hiçbir başkan ve yönetim kurulu dün yaşananların olayların yaşanmasını istemez.

"DÜN GECENİN MAĞDURU FENERBAHÇE'DİR"

Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Linçten, saldırıdan kendini koruyan Fenerbahçeli sporculardır, aileleridir, bir avuç güvenlik görevlileridir. Allah onlardan razı olsun. Buna ek olarak Trabzon'daki turuncu yelekli güvenlik görevlileri de çok büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur ise Fenerbahçe taraftarı oldu.

Futbol üstünden topluma bir şey mi yapılıyor bilmiyorum. Dün yapılanlar tamamıyla organizeydi. Dün bir futbolcu linç edilseydi ne diyecektik? Bir tanesine bir şey olsaydı ne olacaktı? Şiddetin her türlüsünü normalleştirmeye çalışan bir ülke haline geldik. Yazıklar olsun ya! İsmail Hoca'nın başına buz tutması tahrik edici diye köşe yazısı yazanlar var.

"BİR ŞAMPİYONLUĞUMUZ DAHA ZORBALIKLA ELİMİZDEN Mİ ALINCAKTI?"

Rakibimizin siyasi gücü malum, çekinmiş olabilirler. Meşale geliyor sahaya. Hakem görüyor, maçı devam ettiriyor ve faul veriyor. Peşinden gol oluyor. Ya 3-2 olsaydı ne olacaktı? Bir şampiyonluğumuz daha zorbalıkla elimizden mi alınacaktı?

Belki yaşadığı travmadan dolayı psikolojisi yeterli değildi diyenler var ama şunu söyleyeyim; ülkemizin içinde bulunduğu durumda hiçbir hakem o maçı iptal edemezdi. TFF'nin müdahale edip bu maç devam edemez demesi gerekirdi. Hakemin dün hiçbir yaptırım uygulamaması, uyguladıklarında da çok geç kalması tribünleri cesaretlendirmeye başladı. Futbol nabzını biraz bilen insan işin nereye gideceğini bilirdi.

"KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN İSTİFA ETTİM!"

Dün stadyumda polis yoktu. Stadyuma girerken arama yoktu. Benim stadımda hiç meşale yok çünkü arama sorumluluğunu gösteriyorum, yurt dışında bu sorumluluk gösterilmiyorsa neden suçlu benim? Bunu geçen hafta UEFA Başkanı'na konuşurken söylemiştim. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz!

Dün stadyumda polis yoktu. Stadyuma girerken arama yoktu. Benim stadımda hiç meşale yok çünkü arama sorumluluğunu gösteriyorum, yurt dışında bu sorumluluk gösterilmiyorsa neden suçlu benim? Bunu geçen hafta UEFA Başkanı'na konuşurken söylemiştim. Biraz önce Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa ettim.

"GEREKİRSE BİR ALT LİGE DÜŞECEĞİZ"

Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Gerekirse bir alt lige düşmeyi kabul edeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Bu kadarı yeter!

Siz bize bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız eğer; bunu devlet için de TFF için de medya için de söylüyorum. Biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorunda kalırız. Fenerbahçeliler tahrik etti denmeye çalışılıyor. İnsan biraz utanır ya. Bu işin nereye gideceğini ben biliyorum. 'Üçüncü golden önce faul vardı' tartışmaları yapılıyor. Hakem kuralları doğru uygulasa 3-0 hükmen galip gelecektik.

"NE CEZA VERECEKSENİZ VERİN!"

Bütün maç boyunca taciz edeceksiniz, kalecimiz yerdeyken boynu kanayacak. Biz bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağız? Futbolculara ceza olayı diyorlar... Josef de Souza olayıyla karşılaştırıyorlar. Ne ceza verecekseniz verin!

"LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALIRSAK BAŞKANLIĞI BIRAKMAYACAĞIM!"

Herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen maçı oynatanlar dönüp aynaya baksınlar. TFF'ye müsaade edenler de aynaya baksınlar. Biz ligden çekilme kararı alırsak başkanlığı bırakmayacağım. Bir alt ligde kulübü tekrardan Süper Lig'e çıkartıp öyle bırakırım.

#r-2939067,2939028,2938971,2938967#

18 Mart 2024
Son dakika! Fenerbahçe'den flaş açıklama: Ligden çekilme kararı değerlendirilecek!

Fenerbahçe Kulübü, dün oynanan ve olayların yaşandığı Trabzonspor maçının ardından flaş bir açıklama yaptı.

Sarı-lacivertliler yönetim kurulu toplantı tutanağını paylaşırken 'ligden çekilme' ayrıntısı dikkat çekti.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:

18.03.2024 TARİHLİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Yönetim Kurulu, 18.03.2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

1- Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu’nun tamamının talebi üzerine, aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına; 

toplantının, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 9 Nisan 2024 Salı günü, aynı yer ve saatte, aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Gündem​:

1- Açılış,
2- Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi,
3- Saygı Duruşu,
4- İstiklal Marşı,
5- 17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi,
6- Kapanış.

#r-2939028,2938971,2938967,2938944#

18 Mart 2024
Benfica'da kadro dışı bırakılan Orkun Kökçü'den açıklama

Portekiz ekibi Benfica'nın yıldız orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, izinsiz olarak Hollanda basınına verdiği röportajda kulübü ve teknik direktör Roger Schmidt'i eleştirdiği için maç kadrosuna alınmadı.

ORKUN KÖKÇÜ: "SAVAŞMAK İÇİN HER ZAMAN BURADAYIM"

Türk futbolcu, bu gelişme sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı.

Orkun açıklamasında, "İlk söylemek istediğim şey teknik direktöre ve kulüptekilere olan saygım büyük. Futbolda tüm detaylar önemlidir. Sadece her şey doğru olursa başarılı olabiliriz. Bu aynı zamanda birbirimizi eleştirmek anlamına da geliyor. Son aylarda kulüp içi vizyonumu da tartıştım. Kulübün alacağı kararları kabul ediyorum ve şimdi milli takımıma gideceğim. Benfica için her şeyi vermek adına iki hafta sonra geri geleceğim. Taraftarlar ve bu harika kulüp için elimden geleni yapacağım. Gerçek Orkun tek bir şey ister: kazanmak! Senin için savaşmak için her zaman buradayım" ifadelerini kullandı.

#r-2938886,2904540#

ORKUN KÖKÇÜ NE DEMİŞTİ?

Orkun Kökçü, Hollanda'nın De Telegraaf gazetesine verdiği röportajda, "Buraya geldiğimden beri beni özel hissettiren biri olmadı. Buna teknik direktör Roger Schmidt de dahil. Ben masaya vuran ya da taleplerde bulunan biri değilim ama belki de bana verdiği rol nedeniyle fazla mütevazıydım. Teknik direktör beni savunmaya yakın oynatıyor, bana her türlü görevi veriyor ama benim niteliklerimden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız buna gerek yok. Ben ileriyi düşünen biriyim, ileriye attığım paslarla tanınırım. İstatistiklerim bunu ispatlıyor. Benfica için daha fazlasını verebilirim. Belki de hayal kırıklığım bundan kaynaklıdır." sözlerini kullanmıştı.

ROGER SCHMİDT: "KENDİSİNİ ZOR BİR DURUMA SOKTU"

Bu açıklaması nedeniyle Orkun'u Casa Pia ile oynanan maçın kadrosuna almayan teknik direktör Roger Schmidt ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "O röportajdan sonra takımda olması mümkün değildi. Tamamen bu maça odaklanmıştık, en önemli şey buydu. Ancak son derece şaşırdım. Orkun mükemmel bir oyuncu ve mükemmel bir insan. Ne oldu ve böyle bir röportaj verdi bilmiyorum. Benfica için birçok maç oynadı, goller attı ve asistler yaptı. Bu noktada, bu röportajı anlamadım. Elbette takım ve kendisi için iyi değildi. Kendisini zor bir duruma soktu ama bizim için önemli bir oyuncu. Onunla konuşacağım." demişti.

Benfica'da kadro dışı bırakılan Orkun Kökçü'den açıklama - 1. Resim

18 Mart 2024
A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı

A Milli Futbol Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) grup maçlarının fikstürü belli oldu.

Ay-yıldızlılarımız, F Grubu'ndaki ilk maçında C yolu play-off galibiyle (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) karşılaşacak. Play-off'taki Gürcistan-Lüksemburg ve Yunanistan-Kazakistan eşleşmelerinin ardından finali kazanacak takım, Türkiye'nin rakibi olacak.

Milli takım, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund'da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg'da oynayacak.

FORMALAR TANITILDI

Milli Takımımızın bu organizasyonda giyeceği formalar ortaya çıktı.

Beyaz formanın üzerinde göğüs kısmında kırmızı bir şerit ve üstünde ay-yıldızlı armamız olacak. Kırmızı forma ise tamamen kırmızı olacak ve göğüs kısmında beyaz ay-yıldız logosu yer alacak.

Formalar sosyal medyada futbolseverlerden beğeni topladı.

TFF-NİKE İŞ BİRLİĞİ

TFF ve Nike iş birliğinin 21. yılında tasarlanan yeni sezon formalarla ilgili yapılan açıklamada, 1923 yılında ilk milli maçta giyilen formadan esinlenerek tasarlanan iç saha formasının ön kısmındaki dikkat çeken kırmızı bant, eğimli üst kısmı ve özel baskıları, sporcuların geçmiş 100 yılın gururunu bugüne taşımasını simgelediği belirtilerek, "Deplasman formasının kırmızı tonu, Al Sancak'ın renklerine sadık kalırken, formanın kalp bölgesinde yer alan armayı öne çıkarıyor. Formaların arka kısmında bulunan 'Türkiye' yazısı ise genç sporculara ilham vererek, milli takım ruhunu canlandırıyor ve tek yürek olma duygusunu harekete geçiriyor." ifadelerine yer verildi.

EN SÜRDÜRÜLEBİLİR FORMA

Nike'ın çevreye duyarlı yaklaşımını yansıtan formaların sıfır karbon ve sıfır atık yolculuğunda bir sonraki adımı temsil ettiği vurgulanarak, şimdiye kadar üretilen en sürdürülebilir forma olma özelliğine sahip olduğu kaydedildi.

En yeni tekstil teknolojileriyle üretilen formaların 21 Mart itibarıyla TFF'nin E-Shop (https://eshop.tff.org/yeni-koleksiyon) sayfasında satışa çıkacağı hatırlatılırken, yurt dışında yaşayan Türk taraftarların da ay-yıldızlıları desteklemek için 11TeamSports üzerinden yeni formaları temin edebileceği bildirildi.

A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı - 1. Resim

A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı - 2. Resim

18 Mart 2024