Tgrt Haber

Faruk Arvas Yazıları

Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz üstlendi

Türkiye genelinde faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin çatı örgütü Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Elder’in, 10. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılım ile 26 Mart 2024 günü Ankara’da gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrasında toplanan yeni yönetim kurulu kendi arasında görev bölümü yaptı. Alınan karar doğrultusunda, üç yıldır Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Kıvanç Zaimler görevini Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Başkanı Barış Erdeniz’e devretti. Erdeniz, 2024-2026 yılları arasında Elder Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Yeni dönemde Yönetim Kurul Başkan Yardımcılığı görevlerini ise Kıvanç Zaimler ve Memet Atalay üstlenecek. 

Açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler’in yaptığı genel kurulda, kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcı da hazır bulundu. 

“YAPISAL DÜZENLEMELERE İHTİYACIMIZ OLDUĞU KANAATİNDEYİM”

Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin 2021-2025 yıllarını kapsayan dördüncü uygulama döneminde olduğuna işaret ederek, “Tüm bu uygulama dönemlerine baktığımızda, toplamda bugüne güncellenmiş değerleriyle 336 milyar TL’lik bir yatırım yapıldığı ve 20 milyar TL’lik (son 3 yıl) bakım bütçesinin şirketler tarafından harcandığını görmekteyiz. Ancak vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükselmesi ve hizmete erişmede aradığı konfor maalesef tam anlamıyla elde edilememiş görünüyor. EPDK tarafından yayınlanacak beşinci uygulama döneminde bu sorunların çözümü için belki de yapısal bir düzenlemeye ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. EPDK ve Bakanlığımızın, Elder ile istişareler yaparak bu konuları çözeceğimize inanıyorum” dedi. 

“GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM ÜRETEN YÖNTEMLERİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Açılışta yaptığı konuşmada, “Dağıtım sektörünün gelecek vizyonuna katkı vereceğini düşündüğümüz bazı beklentilerimizi ifade etmek istiyorum” diyen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da “Öncelikle dağıtım sektörümüzü geleceğe taşırken ‘bugünün sorunlarına yarının çözüm yolları’ ile çare aramak, yatırım planlamalarında gelenekselleşmiş ve kolaycı yöntemlerin dışına çıkmak mutlak surette öncelik olmalı. Bu amaçla gerek planlama gerekse saha süreçlerinde; tüketiciyi üzebilecek her türlü sorunu öngörebilen ve “geçici değil kalıcı çözüm üreten” yöntemleri geliştirmeniz temel beklentimiz olmaya devam edecektir.  Bakım ve onarım bütçelerinin verimli ve yerinde kullanılmasının kesintileri önlemedeki rolü hepinizin malumudur. Tüm yatırım ve işletme süreçlerini birlikte optimize ederek etkin ve verimli harcama ile en üst düzey kalite yakalanacaktır” diye konuştu.  

Daha fazla yenilenebilir enerji kaynağının sisteme bağlanması kadar üretim ve yatırımlara yönelik olarak da dağıtım sektörünün sorumlulukları olduğuna işaret eden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Şüphesiz önümüzdeki günlerde elektrikli araçlar ve milli akıllı sayaç sistemleri gibi konular dağıtım sektörünün gündeminde çok daha fazla yer alacaktır. Hızla gelişen elektrikli araç sektörünün ihtiyaçlarına cevap verme sürecinde dağıtım şebekelerinin gerekli yerlerde güçlendirilmesi için her türlü yatırımın ivedilikle yapılması gerekmektedir. EPDK olarak nasıl ki meskenlerde ya da sanayide herhangi bir enerji krizine izin vermiyorsak yollarda da kesintisiz enerji için verilen tüm hizmetlerin takipçisi olacağız. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren tüm dağıtım şirketlerinin akıllı sayaç dönüşümüne ilişkin tedarik ve tesis işlemlerini hızla yapmaları gerekmektedir. Ben bu duygu ve düşüncelerle Elder’in 10. Olağan Genel Kurulu’nun ve seçilecek yeni yönetimin sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum.”

“ÜLKEMİZE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN TOPLAMI 709 MİLYAR TL’Yİ AŞTI”

Elektrik dağıtım sektöründe 2013 yılında tamamlanan özelleştirme sürecinin ardından şirketlerin yaptığı yatırımlar ve elde ettikleri sonuçlar hakkında bilgi veren Kıvanç Zaimler ise “Bu süreçte hizmet verdiğimiz abone sayısı yüzde 36’dan fazla artarak 49 milyon sınırına dayandı. Dağıtım hatlarımızın uzunluğu yüzde 30’dan fazla artarak 1,4 milyon kilometrenin üzerine çıktı. Trafo sayısı yüzde 33 mertebesinde artarak 520 bin adedin üzerine; trafo kapasitesi ise neredeyse iki katına çıkarak 200 bin megavoltamper (MVA) eşiğini geçti. Bu süreçte kayıp oranları iki haneli rakamlardan tek haneli rakamlara geriledi. Aralıksız olarak devam ettiğimiz yatırımların 2011- 2023 yıllarına ait toplam büyüklüğü güncel TÜFE değeri ile 289 milyar TL’yi buldu. Özelleştirme ihaleleri sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne ödediğimiz güncel değer ile 420 milyar TL de dâhil edildiğinde ülkemize yaptığımız yatırımların güncel toplamı 709 milyar TL’yi aştı. Bu tablonun gerisinde serbestleşme politikaları, esnek düzenlemeler ve dağıtım şirketlerimizin tutkulu, azimli ve enerjik çabaları var. Emeği olan herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ama en çok da sektörümüzde çalışan 100 bini aşkın emektarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

“5’İNCİ UYGULAMA DÖNEMİ ÖNCEKİLERDEN FARKLI”

Enerji sektörünün yaşadığı büyük dönüşüme dikkat çeken Kıvanç Zaimler, “Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiminin önceliklendirilmesi, enerji depolama teknolojilerinin ekonomik hale gelmesi, hızla artan elektrikli araçlar, tüketicilerin çevre duyarlılığı gibi etkiler, enerji şebekelerinde de esaslı dönüşümleri gündeme getirdi. Bu denli yıkıcı ama aynı zamanda yapıcı etkileri olan dönüşüm süreci, kısa zamanda hazırlıklarına başlayacağımız “5 inci Uygulama Dönemini” öncekilerden farklı kılıyor. Farklılığın nedeni sadece yeşil ve dijital dönüşümün gerektirdiği nitel ve nicel paradigma değişikliğinden ibaret değil. Dağıtım lisansı sürelerinin 2036 yılından itibaren peyderpey biteceği göz önünde bulundurulduğunda, yatırımların itfasının nasıl sağlanacağı, lisans sürelerinin uzatılması imkân ve şartları, 5 inci Uygulama Dönemi’nin bir diğer başat farklılığını oluşturuyor. Bu konuda gerekli politikanın gecikmeksizin oluşturulması ve hukuki rejimin saptanması, tüm paydaşların önlerini görmesini sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM PAYDAŞLARA DEĞER OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Elder Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Barış Erdeniz kendisini bu göreve layık gören yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletirken; “Elder’in üyelerinin her biri ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında hayati rol oynayan elektrik dağıtımını, artan bir performansla sürdürmeye devam edecektir. Yeni tarife uygulama döneminin hazırlıklarının da tamamlanacağı önümüzdeki 3 yıllık dönemde Elder Yönetim Kurulu olarak “tüm paydaşlara değer yaşatmak” ilkesini rehber edinerek çalışacağız. Bu temel ilke kapsamında, kesintisiz ve kaliteli enerji arzını üstün müşteri memnuniyetiyle bir araya getirerek elektrik dağıtımı hizmetini katma değerini artırarak sürdüreceğiz. Elektrik dağıtım sektöründe yeşil ve dijital dönüşümü eşanlı olarak ele alıp, ikiz dönüşüm yaklaşımıyla dönüşümün altyapısını oluşturacağız. Sektörümüzün ekonomik ve mali sürdürülebilirliğini güvence altına almayı öncelikli gündemimiz olarak şekillendireceğiz. Bunu yaparken kurumsal kapasitemizi güçlendirecek ve pozitif gündemli bir iletişim stratejisini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

BARIŞ ERDENİZ KİMDİR?

2021-2023 yılları arasında Elder’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Barış Erdeniz, 13 yıllık enerji sektörü tecrübesinin ardından 2014’te yönetim danışmanı olarak Kazancı Holding’e katıldı. Organizasyonel gelişim, operasyonel verimlilik ve dijital dönüşüm alanında Kazancı Holding’in iş süreçlerine katkı sağlayan birçok başarılı projeye imza atan Barış Erdeniz, Ağustos 2017 tarihi itibariyle Kazancı Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladı. 2017 yılından bu yana Kazancı Holding’in insan kaynakları, bilgi teknolojileri ve tedarik zinciri gibi ortak departmanları aracılığıyla operasyonel mükemmellik ve dijitalleşme yatırımlarına liderlik eden Erdeniz, Ocak 2020’den itibaren hala devam eden Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmeye başladı. Erdeniz aynı zamanda Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aksa Tarım ve Turizm İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor. 

28 Mart 2024
İspanyol medyası Türk Yıldız Arda Güler'i konuşuyor

La Liga'nın 28. haftasında dün Celta Vigo'yu 4-0 yendikleri maçta Real Madrid formasıyla ilk golünü atan Arda Güler'in ilk sözleri "İnanılmazdı" oldu.

Arda, İspanyol devi Real Madrid televizyonuna yaptığı açıklamada, "İnanılmaz atmosferde gol atmak tabii ki çok güzeldi. Çok mutluyum. İnşallah, tabii ki bunların devamı gelecek. Bunun için çalışmaya devam edeceğim. İnanılmazdı" diye konuştu.

Gol anını, "Karşı karşıya kalmıştım, bir anda kalecinin açıldığını gördüm, sağa çektim vurdum çok şükür gol oldu." dile getiren Arda, "İlk golümü attığım için çok mutluyum. Çok zor bir sezon geçirdim. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. Burada çok mutluyum. Dünyanın en büyük kulübü ve zorlukları da beraberinde getiriyor ama bu zorlukları aşacak kalitem ve karakterim olduğuna inanıyorum. Daha güzel günler hepimizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

TRİBÜNLER ''ARDA ARDA'' DİYE İNLEDİ

Celta Vigo karşısında aldıkları farklı galibiyetin güzel olduğunu ve tüm takım arkadaşlarını tebrik ettiğini söyleyen Arda, "Ben de ilk golümü attığım için çok mutluyum. Ama inşallah bugünden sonrası daha da iyi olacak" diye ekledi.

Celta Vigo maçında skor 3-0 iken 90. dakikada Vinicius'un yerine oyuna giren Arda Güler, 90+4. dakikada Dani Ceballos'un verdiği güzel pasın ardından topu ağlara göndererek, Real Madrid'deki ilk golünü atmıştı.

Golden sonra takım arkadaşları Arda'yı tebrik ederken, Türk futbolcunun sevincinin Santiago Bernabeu Stadı'ndaki tüm taraftarlara da yansıdığı, tribünlerden "Arda, Arda" sloganlarının yükseldiği görülmüştü.

Arda'yı teknik direktör Carlo Ancelotti de tebrik etmiş ve basın toplantısında "Çok az süre aldı. Ama bir şeyler yapacağından emindim. Büyük bir yetenek. Çok güzel bir gol oldu. Burada çok büyük bir geleceği var. Bundan çok eminiz" demişti.

İspanyol medyası Türk Yıldız Arda Güler'i konuşuyor - 1. Resim

İSPANYA'DA GÜNDEM OLDU

Arda Güler'in Real Madrid serüvenindeki ilk golü, İspanyol medyasında da büyük yankı uyandırdı.

Marca gazetesi, Ancelotti'nin Arda'ya sarılmasını "Güler, Ancelotti'yi dinlerse yıldız olacak" başlığıyla vererek, "Madrid taraftarı Güler sayesinde evlerine gülerek gitti. En azından Bernabeu'da kalanlar. Çünkü Madrid'in skora rağmen en iyi oyununu sergilememesinden çoğu stadyumdan ayrılmaya başlamıştı. Ancelotti, Bernabeu'nun mayıs yağmuru gibi beklediği Türk futbolcuyu, maçlarda çok az oynattı. Ancak Güler, verilen az fırsatı değerlendirmesini bildi. Takım arkadaşlarıyla paylaştığı gol sevincinin görüntüleri tek başına konuşur gibiydi" yorumunda bulundu.

As gazetesi de "Güler, partiyi bitirdi" başlığını atarak, "Madrid taraftarı, Leipzig maçından beri takımın oyunundan memnun değil. Taraftarları son dakikalarda Arda Güler'in sadece antrenmanlarda görülen bir gol atması teselli etti" ifadesini kullandı. 

11 Mart 2024
Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira gelişmesi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Sarı Kırmızı takım, maçın hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenman ile başladı. 

Galatasaray'da kadro dışı kararı alınan Portekizli yıldız isim Sergio Oliveira, bugün yapılan antrenmanda takımla birlikte çalışmalara başladı. Oliveira, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un yer aldığı kazanan takımda görev aldı.

https://x.com/GalatasaraySK/status/1766409112550506765?s=20

Okan Buruk, Sergio için ne demişti?

31 yaşındaki deneyimli futbolcu, Okan Buruk ile tartışması nedeniyle Beşiktaş derbisinin kadrosunda da yer almamıştı. Teknik Direktörü Buruk, Beşiktaş derbisi sonrası Oliveira'nın kadro dışı kalıp kalmadığı yönünde gelen bir soruya, "Kalan 10 maçta performansa bağlı. Bugün için kadroda düşünmedim. Bundan sonraki maçlar için kadrodaki her futbolcu oynama potansiyeline sahip. Performanslarına, aidiyetlerine ve katkılarına bakıp karar vereceğiz. Bugün için kadroya almadım. Bundan sonraki maçlarda bakacağım." diye konuşmuştu.

Sergio Oliveira kimdir?

2022/23 sezonunun başında Porto'dan Galatasaray'a transfer olan Portekizli futbolcu, sarı kırmızılı forma ile toplamda çıktığı 57 maçta 6 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. 

Bu sezonki performansı

Sarı kırmızı takımda bu sezon 23 maçta süre alan 31 yaşındaki Portekizli yıldız Oliveira, 2 gol attı ve 2 asist katkısı sundu.

9 Mart 2024
Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi

Holdingimizin ve gazetemizin kurucusu Enver Ören Ağabey samimiyeti ve yardımseverliği ile gönüllere taht kurdu. Hep hayırla yâd edilen Enver Ağabey’in ardından hemen her kesimden duygu dolu paylaşımlar yapıldı.

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 1. Resim
Hocası ve kayınpederi merhum Hüseyin Hilmi Işık Efendi:

“Enver Ören Bey, ahbaplarım ve talebelerim arasında İslâm ahlâkını, insanlık faziletlerini câmi bulunmakla, din ve dünya saadetini temin eden tarîk-i müstekime sâlik olmakla (doğru yolu bulmakla) en mümtâz, afîf, nezîh ve halîm bir şahs-i âlidir.”

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 2. Resim
İYİLİKTE ENVER AĞABEY’İN ELİNE KİMSE SU DÖKEMEZDİ

“Peygamber Efendimizin şu güzel sözünü hayatının merkezine koymuştu: Bir kimse verdiği zaman alandan daha fazla seviniyorsa, onun imanı kâmildir.

Babamın kaybı çok acıydı. Ama dünya böyle, yarın bizi de kabre koyacaklar. Orada cüzdanın, çek defterlerinin, kredi kartlarının kıymeti yok. İyiliklerimiz işe yarayacak.

Bugün Rabbime şükrediyorum ki, Enver Ağabey’i hiç üzmedim, kırmadım. Hep hayır duasını aldım. Yoksa çok çok pişman olurdum.”

Ahmet Mücahid Ören – İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 3. Resim

“ENVER EVLADIMI ÇOCUKLARIMDAN ÇOK SEVDİM”

Sultan II. Abdülhamid Han’ın Zevcesi Behice Sultan:

“Benim tatlı dilli, asil ruhlu insan evlâdım Enver. Dünyaya getirdiğim çocuklarımı bile senin kadar sevmedim yavrum. Toprak tutarsan altın olsun Enver’im.”

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 4. Resim

Orhan Osmanoğlu:

“Biyoloji öğretmenimdi. Her dersin ilk 25 dakikasında ‘İyi bir Müslüman nasıl olur?’ konusunu anlatır, sonra derse geçerdi. Onun gibi kıymetler çok nadir gelir. Ne kadar iyi şey söylesem az kalır. Sadece Türkiye’nin değil Osmanoğlu ailesinin de büyük kaybıydı.”

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 5. Resim
ONA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu:

“Türk ve İslâm dünyasında hayırseverliği ile bilinen müstesna insan Enver Ören, yapmış olduğu kıymetli hizmetleriyle gönlümüzde büyük ve unutulmaz bir yer edinmiştir.”

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 6. Resim

Ünlü reklamcı Nail Keçili:

“Bazı vefalı(!) medya mensupları, Enver Ören Bey’in vefatını ayıp olmasın diye köşelerinde ufak vermişler. Bu genç medyacılara geçmişi öğretmek şart.”

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 6. Resim

ENVER BEY’İN KEFİLİ BENİM

Oşinografi ilminin kurucusu Prof. Curt Kosswig:

“Bu kart hamili Enver Ören, dünyanın hangi üniversitesine müracaat ederse kabul edilsin; kefili benim.” (1903-1982)

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 7. Resim

GÜZEL AHLAKI HOLLANDALI ÖĞRENCİYİ MÜSLÜMAN YAPTI

27 Haziran 1967’de NATO bursuyla İtalya’ya gitti. Orada NATO ülkelerinden gelen öğrencilere kısa sürede kendisini sevdirdi.

Bir gün öğrenciler toplanıp Enver Bey’e “Bize İslâmiyet’i anlat” dediler. Kürsüden kısa bir konferans verdi, inerken coşkuyla alkışladılar.

Ertesi sabah Henk adında bir Hollandalı öğrenci, bütün kursiyerleri topladı, “Ben Müslüman oldum” dedi. Herkes şaşırdı. Enver Bey anlatıyor: İsmini Ahmet koydum. Ben ülkeme döndüm, o ülkesine… İki ay sonra babasından mektup geldi, Ahmet vefat etmiş.

“İNSANIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK PARA KAZANMAKTAN İYİDİR.”

Enver Ağabey, memlekete sayısız eser kazandırdı. Elliden fazla cami ve okul yaptırdı.

Enver Ören Ağabey’in vefatının üzerinden 11 sene geçti! Gönül insanıydı ihlasıyla çok sevildi - 8. Resim

Şırnak’tan Kıbrıs’a, Erzurum’dan Çankırı’ya 74 çeşme vakfetti. Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce evliya zatın kabirlerini bulup tamir ettirdi. Kendi yaptırdıkları dışında Türkiye ve dünyada birçok camiye, okula ve türbeye maddi destekte bulundu.

Enver Ağabey’in vefatı üzerine birçok şair tarih düştü. Onlardan biri şöyleydi:

Kalb-i mahzun ile Emrî dedi bir tarih-i tam

“Göçtü gitti Enver Abi, etti mahzun âlemi” [1434]

(Emir Ali Demirel)

 

21 Şubat 2024
Burak Elmas'tan Sacha Boey açıklaması: Kazanan Galatasaray olmuştur

Burak Elmas, "Galatasaray, oyuncumuz Sacha Boey'in Bayern Munich transferi ile tarihinin en yüksek kar elde ettiği transferini gerçekleştirmiş oldu. Bu transferi gerçekleştiren başta sayın Dursun Özbek ve Erden Timur'u gönülden tebrik ederim. Çok önemli ve gelecekte muhakkak tekrarlanması gereken bir transfer başarısına imza attılar. Bu transfer konusunda oyuncuyu tavsiye eden scout ekibimiz, oyuncunun transferine onay veren ve isteyen Fatih Terim, oyuncunun gelişimine çok önemli katkı sağlayan Okan Buruk ve son iki sezon başarılı futbol yönetimi ile Şampiyonlar liginde oyuncuya kendini göstereceği platformun elde edilmesini sağlayan Erden Timur'u tebrik ederim." dedi.

Sarı kırmızılı takımın eski başkanı ayrıca, "Sonuç olarak transferi yapan Galatasaray ve kazanan da Galatasaray olmuştur. Emeği geçenler ise Galatasaray'a hizmet etmişlerdir. Elde edilen bu başarıyı kişilere zimmetleme çabası ve kavgası göstermek yerine Galatasaray adına sevinmek en doğru olanıdır. Galatasaray'ın mali yapısı çerçevesinde bu tür başarılı genç oyunculara yatırım yapmaya devam etmesi futbol branşının mali yapısını düzlüğe çıkarması açısından çok önemlidir. Bu yol zor bir yol olsa da sürdürülebilir olduğu takdirde mali ve sportif çok önemli başarıları beraberinde getirecektir. Galatasaray'ımızı tekrar tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Sacha Boey, Burak Elmas'ın başkanlığı döneminde 1.15 milyon euroya Rennes'den transfer edildi.

27 Ocak 2024
Küllerinden doğan Sacha Boey rekorla gidiyor: İşte Galatasaray'ın kasasına girecek tarihi rakam

Sacha Boey'in satışı resmiyet kazandığın takdirde ‘Türk futbol tarihinin en pahalısı’ unvanıyla Alman devi Bayern Münih'e gidiyor. Boey ile yıllık 3.5 milyon Euro’ya anlaştıktan sonra Bayern Münih, sonra Galatasaray yöneticisi Erden Timur ile masaya oturdu. Alman kulübü, önceki gece 23.30’da başlayıp dün 20.00’de sona eren pazarlıklar sonucunda yaptığı teklifi rekor seviyeye çıkardı. Bayern, bonservis için 32 milyon Euro ödeyecek, iki kulüp arasındaki maçlarla bu rakam 40 milyon Euro’yu bulabilecek. Transfer için Almanya'ya giden Fransız futbolcuyu Galatasaray'dan takım arkadaşı Berkan Kutlu uğurladı.

Galatasaray’da günlerdir beklenen transfer resmiyet kazanmasına saatler kaldı. ve Sacha Boey, dünya devi Almanya'nın köklü takımlarından Bayern Münih’e transfer oldu. Fransız sağ bek, 32 milyon Euro artı geliri sarı kırmızılı kulübe bırakılacak özel maçlar ve organizasyonlar karşılığında Alman devine satıldı. Türkiye’den yurt dışına satılan en pahalı futbolcu olarak tarihe geçen 23 yaşındaki Boey’in bugün Münih’te, kendisini 4.5 yıllığına Bayernli yapacak imzayı atması bekleniyor.

BERKAN KUTLU YOLCU ETTİ

Sabah saatlerinde Almanya'ya giden Sacha Boey'i Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz günlerden Galatasaray'a geri dönüş yapan yakın arkadaşı Berkan Kutlu yolcu etti. Fransız yıldızı saat 10:00 sularında Münih'e indi. Gün içerisinde sağlık kontrolünden geçecek olan Sacha Boey, ardından 4,5 yıllık sözleşmeye imza atacak.

BAYERN MUNİH TEKNİK DİREKTÖRÜ TUCHEL ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARINDA BÜYÜLENDİ

Sacha Boey’un Bayern Münih’e transferinde, Şampiyonlar Ligi’nde 2 maçta sergilediği performans etkisi büyük oldu. Fransız oyuncu, gerek İstanbul gerekse Münih’teki maçlarda oynadığı futbolla ve gösterdiği performansla Bayern’in hocası Thomas Tuchel’in dikkatini çekti. Tuchel’in çok etkilendiği Boey için Bayern Münih uzun süredir takipteydi.

KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU

Galatasaray formasıyla 1.5 sezondur müthiş bir perpormans gösteren genç bek için, Galatasaray'ın eski Teknik Direktörü Domenec Torrent, Burak Elmas yönetimine, “Boey futbolcu değil” açıklamasıyla gündem olmuştu. Geçen sezon başında yaz kampına dahi götürülmeyen ve sezon başı takımda düşünülmeyen Boey'in yerine transfer edilen Dubois’in sakatlığı ile yeni bir şans bulmuş ve bunu iyi değerlendirmişti. Adeta küllerinden doğan Boey bu sezon toplamda 31 maça çıkarken, 2 gol attı.

27 Ocak 2024
TEMSA’nın elektrikli otobüsleri ‘en yeşil’ olimpiyat için Paris’te!

Anlaşma kapsamında 8 adet LD SB E model elektrikli otobüs, Haziran ayında B.E. Green şirketine teslim edilecek. Otobüsler, tarihin en yeşil olimpiyatı unvanını almaya hazırlanan Paris 2024’te, izleyicilerin şehir içindeki transferlerinde kullanılacak.
 
Dünyada en çok takip edilen spor organizasyonun başında gelen Yaz Olimpiyatları, gelecek yıl 6 Temmuz – 11 Ağustos arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek. Tarihin en yeşil olimpiyatını yapma taahhüdüyle yola çıkan Paris 2024, bu kapsamda seyahatten konaklamaya, spor tesislerinden güvenliğe kadar birçok alanda sürdürülebilirlik odaklı bir politika izleyecek. Geçmiş olimpiyatlara göre, karbon emisyonunun en az yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenen Paris 2024’te, toplu taşımada da elektrikli araçlar başrolde olacak.

İZLEYİCİLERİN TRANSFERİNDE KULLANILACAK

Paris 2024’te görev alacak operatörler bu kapsamda elektrikli araç anlaşmalarını hızlandırırken, bu anlaşmalardan biri de B.E. Green ile TEMSA arasında imzalandı. Anlaşma kapsamında ilk etapta 8 adet LD SB E model elektrikli otobüs, Haziran ayında B.E. Green şirketine teslim edilecek. Adana’da üretilecek otobüsler, tarihin en yeşil olimpiyatı unvanını almaya hazırlanan Paris 2024’te, izleyicilerin şehir içindeki transferlerinde kullanılacak.

UYGUN KOŞULDA 350 KM MENZİLE ULAŞABİLİYOR

12 ya da 13 metre olarak iki farklı seçenek olarak tüketicilere sunulabilen LD SB E, 63 kişilik yolcu kapasitesine sahip. 210, 280 ve 350 kWh olmak üzere 3 farklı batarya kapasitesi seçeneği sunan LD SB E’nin menzili de uygun koşullarda 350 kilometreye kadar ulaşabiliyor.

AVRUPA’NIN İLK ELEKTRİKLİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜSÜ

Araç yaklaşık 2 saatlik sürede tam şarj kapasitesine ulaşabilirken, dijital gösterge paneli sayesinde sürüşle ilgili tüm bilgiler kolayca takip edilebiliyor. Aracın elektrikli aksamlarının birçoğunun aynı bölgede konumlandırılması, aracın servis ve bakım hizmetlerinde de büyük kolaylık sağlıyor. Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren TEMSA tarafından, geçtiğimiz yıl Hannover’de düzenlenen IAA Transportation’da lansmanı gerçekleştirilen LD SB E, aynı zamanda Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsü unvanına sahip.

3 Ocak 2024